FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Teljes egészében egyetértek Rogán Antal képviselőtársam érvelésével és felszólalásának okával. A Magyar Demokrata Fórumnak is az a véleménye, hogy ahogy számoljuk, az önök indítványa kapcsán körülbelül száz-százhúsz perctől fosztják meg az ellenzéket, hogy megszólalhasson, hogy a várható kisebbségi véleményeket bizottságonként kifejtsék.
Nem volt még példa arra, és nehéz is elképzelni, hogy egy főbizottság, a pénzügyi bizottság a több mint húsz bizottság véleményét összefoglalóan, érdemben ki tudja fejteni, akár a többségi, akár a kisebbségi véleményeket. Sajnálatos, hogy ezzel a lépéssel újra az ellenzék egyik jogkörét csorbítják.
Teljesen párhuzamos ez a jogkörcsorbítás azzal az eljárással, amit tapasztaltunk a zárszámadás benyújtásának időbeli késlekedésével, az adótörvényekkel és most a költségvetést részletező indítványok nagyon késői benyújtásával. Ezzel sajnálatosan közeledik annak az időszaknak a kezdete, amikor a demokrácia jogintézménye ki fog üresedni, érdemtelenné válik a parlament az érdemi viták lefolytatására.
Önök sokszor említették, hogy egy új típusú politizálásról szeretnének beszélni és ezt folytatni, úgynevezett lövészárkokat szeretnének betemetni. Eddig egyetlenegy lépést nem láttunk ennek a lövészároknak a betemetésére, sőt, ezek a nagyon drasztikus, sértő lépések ennek a lövészároknak a mélyítéséhez járulnak sajnálatosan hozzá.
Ezért kérjük a tisztelt kormánypárti képviselőket, hogy támogassák a Házszabálytól való eltérést indokló és javasló indítványt.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi