DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Nagyon sajnálom, hogy Lamperth Mónika miniszter asszony kimenekült az ülésteremből. (Derültség és moraj az MSZP soraiból.) Azt gondolom, hogy ugyanígy áll a rendőrség problémáihoz is, és talán ezért tartunk itt.
Tisztelt Országgyűlés! Közel tíz és fél millió magyar állampolgár biztonsága érdekében szólok a miniszter asszonyhoz, illetőleg most az államtitkár úrhoz, akit köszöntök. A szocialisták kormányprogramjában a következőt olvashattuk: "A társadalomnak az eddiginél nagyobb anyagi forrásokat kell fordítania a rendőrség ellátására mind a személyi, mind a tárgyi feltételeket illetően." Az emberek ma már pontosan tudják, hogy a szocialisták egyetlen többletforintot sem fordítanak a rendőrség támogatására, különös tekintettel arra, hogy a költségvetési törvényjavaslatot megnézik. Több pénzt az embereknek! - ezt a kampányfogást az önkormányzati kampány idején ismerhettük meg.
Tisztelt Államtitkár Úr! A magyar rendőrök miért nem számítanak embereknek az önök szemében? Miért nem kapnak több pénzt feladataik ellátásához a 2003. évben? Felteszem ezt a kérdést különös tekintettel arra, hogy a hírek szerint a jövőben a belügyminiszter asszony közel egymillió forintot keres majd havonta. (Dr. Kis Zoltán: Jó is lenne!)
Nézzük a tényeket tovább! A rendőrség jövőre dologi kiadásokra 7 milliárd forinttal kap kevesebbet, a fejlesztésekre 1 milliárddal, és a vidéki kapitányságokra csak 900 millió forint felújítás, fejlesztés jut. A bevételi előirányzat pedig szinte megegyezik a 2002. évivel. Ezzel azt lehet mondani, hogy prognosztizálni lehet jövőre a rendőrség fizetésképtelenségét.
Tisztelt Államtitkár Úr! Az emberek jövőre újra megtapasztalhatják a szocialista közbiztonságot, kevesebb rendőrrel találkozhatnak az utcán, csökken a rendőrök száma, a fizetésük nem emelkedik, a járőrautók pedig nem indulhatnak el pénzhiány miatt.
Tisztelt Államtitkár Úr! Miért nem tekintik önök embereknek a rendőröket? Miért kezelik a szocialisták mostohagyerekként a rendőröket? Miért nem fontos önöknek a közbiztonság erősítése?
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi