LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Ezt a kérdést még a nyár közepén, augusztus közepén fogalmaztam meg, és egy hosszú aláírási ívet kaptam nyomatékul, hogy mindenképpen forduljak a belügyminiszter asszonyhoz. Tudom azt, hogy azóta történtek intézkedések, de legalább most hallunk erről az ország nyilvánossága előtt.
A probléma röviden az, hogy az esti, éjszakai órákban ugyanazon az üdülőterületen akarnak egyrészt pihenni az évi két-három hét szabadsággal rendelkezők, a nyári hétvégeket itt töltők, másrészt ilyenkor szeretnének sokan szórakozni, mulatni is. Az önkormányzatok számára összehasonlíthatatlanul több bevételt hoznak az utóbbiak, emiatt az ország nyaralóhelyeinek többségén sokak szerint éjszaka lehetetlen pihenni a túl hangos, sokak szerint fülsértő diszkózene messzire hallatszó hangzavara miatt. A legtöbb önkormányzat önmaga megnyugtatására alkot valamiféle csendrendeletet, de ennek megsértését általában csekély büntetésekkel vagy csak formálisan szankcionálja. Növeli az éjszaka pihenni vágyók kiszolgáltatottságát az a tény is, hogy a nyaralóknak csak adófizetési kötelezettségeik vannak az üdülőhelyeken, de ezzel a kötelezettséggel szemben nem rendelkeznek semmiféle önkormányzati jogosítvánnyal.
Kérdezem államtitkár urat, a minisztérium képviselőjét, hogy tervez-e a tárca lépéseket ennek a gondnak a megoldására, akár úgy, hogy törvény útján szabályozza az éjszaka is nyitva tartó mulatók zajjal együtt járó tevékenységét, akár úgy, hogy kezdeményezi az üdülőhelyen belterületi ingatlannal rendelkezők érdekérvényesítést is lehetővé tevő állampolgári jogainak a megteremtését.
Várom a válaszukat. Köszönöm szépen. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi