BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Göndör képviselőtársam azt mondta az imént, hogy semmit nem tett a kis- és középvállalkozások támogatására a polgári kormány. Szeretném megemlíteni, hogy a Széchenyi-terv 21 milliárd forint támogatást biztosított a reálszférában a kis- és középvállalkozások támogatására. Nagyon fontos volt ez egy olyan gazdaságban, ahol a kis- és középvállalkozások tőkeszegények. Szeretném azt is elmondani, hogy minden egyes egy forint támogatás négy forint beruházást indukált a reálszférában. Így tehát nem értem ezt a megjegyzést.
Viszont fájlalom azt és aggályosnak tartom, hogy a 2003. évi költségvetés erre a témakörre, erre a feladatra egyáltalán csökkenti a forrásokat, ami nagyon veszélyes. Ugyanis a mi vidékünk, a Dél-Alföld, Békés megye tudvalevő, hogy gazdaságilag depressziós terület, itt a kis- és középvállalkozások uniós felkészülését nagymértékben segítette a Széchenyi-terv pályázata.
A költségvetési bizottság ülésén az hangzott el a miniszter úr szájából, hogy a reálszféra támogatása, a kis- és középvállalkozások állami támogatása a polgári kormány alatt a hatékonytalanság támogatását és a versenyképesség csökkentését jelentette. Miután az államtitkár úr is és a miniszter úr is eltávoztak a bizottsági ülésről, nem tudtam megkérdezni azt, hogy hogyan értik ezt. Úgy gondolom, hogy a kis- és középvállalkozások támogatása nem a hatékonytalanság támogatását jelentette, hanem pont a felzárkózásukat és versenyképességük növelését jelentette.
A minimálbérről még engedtessék meg elmondani azt, hogy a mi vidékünkön - valószínűleg Pesten ezt nem értik, sőt, a parlament soraiban sem -, a depressziós és gazdaságilag hátrányos megyékben a minimálbér emelése nagyon fontos kérdés volt az ott élő lakosság megélhetése szempontjából.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Önök ebben a költségvetésben, és egyáltalán intézkedéseik kapcsán elfeledkeznek a minimálbér emeléséről. Fontos kérdés, mert próbáljanak megélni önök minimálbérből!
Köszönöm szépen, hogy szólhattam. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi