DR. HORVÁTH JÁNOS

Full text search

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Olyan jó, hogy a minimálbérről beszélünk, ugyanis téves fogalmak keringenek, csuda, hogy még mindig téves fogalmak keringenek.
Bánki képviselő úr igen jól mutatott rá néhány laza fogalomra. Azt gondolni és azt kimondani, hogy a minimálbér ártott a magyar vállalkozóknak, de milyen sokat használt a magyar Kincstárnak, és nem vesszük figyelembe azt, aki ennek a célja volt, nevezetesen az alacsony béren élő embereket; onnan indulnék el. Aztán a közgazdasági betekintés hamarosan elvezet bennünket oda, hogy a minimálbér felemelése 19-ről 40-50 ezer forintra mit jelent annak a munkaadónak, akit Kovács Tibor képviselő úr és mások ismételten emlegetnek a hetek során.
Ha megnézzük a rugalmasságát a munka iránti keresletnek, akkor azt látjuk, közgazdasági analízis mutatja, hogy igen kicsi, nagyon jelentéktelen volt az a szám, amely a munkahelyek elvesztését eredményezte ennek nyomán. Ugyanis a legtöbb vállalkozó - és erre számos példa volt - amit tett, az, amit a vállalkozó logikusan tesz, nevezetesen, racionalizálta a vállalkozását, racionalizálta azt a munkahelyet, ahol a minimálbéren foglalkoztatott személy volt, és a többi termelőeszközzel összehozva eljutott odáig, hogy a saját érdekében is jobban járt, mert kevesebb költségveszteség, kevesebb energiaveszteség és más, ami a termeléssel együtt jár, azt racionalizálta. (Az elnök jelzi az idő leteltét.) Tehát a minimálbér-emelés pozitív lépés volt. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi