MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Két dolgot, csak hogy pontosan fogalmazzunk. A minimálbér-kompenzáció működött a korábbi rendszerben, tehát csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből több mint egymilliárd forintot kaptak azok a vállalkozók és munkavállalók, akiket ez hátrányosan érintett. Tehát egyértelműen azok az emberek voltak ennek a nyertesei, akik európai módon tudnak ezáltal élni, tényleg két és félszeresére nőtt négy év alatt a minimálbér. Azt gondolom, hogy ennek örülni kellene, nem pedig kritizálni, hogy az emberek legszegényebb rétegei ilyen komoly előrelépésről adhatnak számot.
A másik dolog, beszéltünk a növekedésről. Ma igazából az egész gazdaságnak az egyetlen húzóágazata az építőipar. Mondok három adatot: 2001-ben bérlakásépítésre 24 milliárd forintot költött a polgári kormány, 2002-ben 20 milliárd forintot, és 2003-ban tudják-e, mennyi pénz van beállítva: 10 milliárd forint plusz a panelre még másfél milliárd.
El kellene ezen gondolkodni, másról sem hangzott ezzel kapcsolatosan a Szocialista Párt véleménye, mint hogy dinamizálni kell a bérlakásépítést, ki kell terjeszteni. Tessék, uraim! Itt az idő, nem látok semmit ezzel kapcsolatosan. Nemhogy nem látok semmi erőlelépést, hanem amikor Áder János azt mondta, hogy a leépülés költségvetése, akkor azt gondolom, hogy ez a nagyon beszédes adat, 20 milliárd helyett 10 milliárd, nagyon jól mutatja azt, hogy az a szektor is, amely a magyar gazdaság egyik legerősebb és legdinamikusabb szektora volt, a turizmusról nem is beszélve, Bánki Erik említette ezt vagy Lasztovicza Jenő, ezeket a lovakat is visszafogják most, akik húznák az istrángot.
Azt gondolom, hogy a szocialista egyenlősítésnek ez a káros öröksége hat még az önök gondolkodásában, és sajnos ezzel kell 2002-ben küzdenünk.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi