BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Páva képviselőtársam, akit nagyra becsülök, azt mondja, hogy ne szedjük széjjel a költségvetést. Nem szedjük szét, az önkormányzatok finanszírozásáról beszélünk, kedves Páva képviselő úr, és ha nem érti, akkor nagy baj van. Azt mondja, hogy több pénz kell az önkormányzatokhoz. Mire kell több pénz, amikor a bért nem finanszírozza a kormány a 2003-as költségvetésben? Ez tény, nem finanszírozza. Keller képviselőtársam azt mondja, hogy fejlődőképes települések visszafogták, meg ehhez hasonló.
Kedves Képviselő Úr! Most egyáltalán nem lesznek fejlődőképesek, sőt teljes csődbe jutnak az önkormányzatok, úgyhogy nem tudom, ön miről beszél, de ami volt, az már volt, most pedig ez azt jelenti, hogy teljesen anyagi csődbe kerülnek az önkormányzatok, nem tudják kifizetni a munkabérüket.
De, Keller képviselő úr, négy célt vállaltak, ön fogalmazta meg. Nem mi vállaltuk, önök vállalták! A kampányban azt mondták, több pénzt az önkormányzatoknak, több pénzt az állampolgároknak. Nos, míg több pénzt nem kapunk, szabad forrás nem lesz több, mert amit kötötten adnak, megbocsásson, de az gyakorlatilag átfut rajtunk, a bér, ha lefinanszírozzák, kimegy. Úgy gondolom, tényleg többet érdemel ez az ország és a települések is.
Túlígérte magát a kormány? Választás volt, túlígérte, már megbocsásson, de ugye nem kívánja tőlem, hogy most sajnáljam a kormányt. Eleve nem is kéri, hogy sajnáljam, majd megoldja a gondját, ahogy megoldja - nem kívánják. Én úgy gondolom, ezért kap a kormány fizetést, oldja meg, amit ígért, finanszírozza le. Mert előjön, amit a gyerekem szokott mondani, vagy mondott régen, kiskorában, hogy sokat akart a szarka, de nem bírja a farka. Magyarul: sokat ígért, és most nem bírja a büdzsé. Erről van szó! De megbocsássanak, ne vigyék már el ezt a balhét - idézőjelbe, és bocsánat a kifejezésért - az önkormányzatok, ott, ahol tízmillió emberről kell gondoskodni falvakban és kicsi városokban is.
Ígérni annyit szabad, amennyit teljesíteni tudunk. És megbocsásson, de ez a pótolgatás, meg ez a tető nélkül kassza olyan, mint a tető nélküli ház. Megbocsásson, amikor az üvegzsebprogramra egymilliárd van, önök pedig ebben a (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) bérhikiben 3 milliárdot használnak el, kérem, bocsásson meg, de valahogy nincs rendjén. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi