CSERNA GÁBOR

Full text search

CSERNA GÁBOR
CSERNA GÁBOR (Fidesz): Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm a szót. Ha már ígéretekről és a 6-os útról esett az előbb szó, akkor én a 2003. évi költségvetés benyújtásakor találtam még egy olyan választáskori ígéretet, amely lufiként durrant szét, ez pedig a dunaújvárosi híd tervezett beruházása.
(16.00)
Úgy hiszem, hogy a dunaújvárosi híd megépítésének fontossága egyetlen parlamenti párt számára sem lehet kérdéses, és nem is volt az a korábbi ígéretek között a választási kampány során. Az előző polgári kormány garantálta, hogy a szekszárdi híd megépítését követően hozzáfog a dunaújvárosi híd kivitelezéséhez, amely nemcsak Dunaújváros és kistérsége, hanem négy régió szempontjából is igen kulcsfontosságú: a dunaújvárosi híd fokozza a befektetői hajlamot, valamint tehermentesíti Pest megyét, illetve a fővárost.
A beruházás annál is inkább jelentős horderővel rendelkezik, hiszen önök a privatizációs törvény módosítására készülnek itt a Házban, melynek során a Dunaferr-vállalatcsoport is privatizálás előtt áll - hamarosan munkanélküliek százairól, illetve adott esetben ezreiről is beszélhetünk. Viszont ennek a térségnek a fejlesztésénél a dunaújvárosi híd megépítése nélkül nincs meg az esély a folytatásra, ez nem tudja megszüntetni Dunaújváros jelenlegi egy lábon állását.
Addig egyetlenegy befektetői csoport, cég nem fog letelepülni Dunaújvárosban és környékén, amíg a tervezett logisztikai központ, a nemzetközi kikötő, illetve a hídberuházás nem valósul meg. Óvnám a jelenlegi kormányzatot attól, hogy a szekeret fogják a ló elé, ugyanis pontosan ezt teszik, ha első lépésben a privatizációt hajtják végre, és csak utána foglalkoznak azzal a dunaújvárosi híddal, amely a jelenlegi költségvetésben nem szerepel. Ezt céloztuk meg a Dorkota Lajos képviselőtársammal közösen benyújtott módosító indítványunkban, 18 milliárd forinttal.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi