DR. DORKOTA LAJOS

Full text search

DR. DORKOTA LAJOS
DR. DORKOTA LAJOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! A 661., 669. és a 724. módosító indítványhoz szeretnék hozzászólni, a három egymáshoz csatlakozik. Ez a 6-os számú főút, a dunaújvárosi híd, Dunaújváros és kistérsége csatornázása. Amikor a Házban ma arról vitatkozunk, hogy hogyan tovább 2003-ban a költségvetésben, úgy gondoltam, hogy a fejlesztések és az önkormányzatok szorosan összefüggnek. Ha nem biztosítjuk a szükséges fejlesztéseket az önkormányzatoknak, akkor nem lesz miből megélniük, nem lesz miből iparűzési adót termelniük, nem lesz miből munkahelyeket teremteniük, és ha nem lesz miből munkahelyeket teremteni, nem tudom, miről beszélünk, hogy a többlet jövedelmi forrást otthagyjuk náluk jövedelemadóban.
Képviselőtársaimmal beadott módosító indítványaink arra irányultak, hogy bizony-bizony elkezdődött a 6-os számú főút tervezése '98 óta, és a kivitelezése kezdődjön el 2003-ban Százhalombattától, északról haladva Dunaújváros-Paks irányában érje el Pécset, azt hiszem, ez valamennyiünk érdeke. Ugyanez vonatkozott a dunaújvárosi hídra, hiszen egy kelet-nyugati irányban lenne áthaladás a Dunán, s végre ez Budapestet is tehermentesítené, hiszen Budapesttől hosszú távon nincs a Dunán híd. Ugyanez vonatkozott a csatornázásra, hiszen az pedig elengedhetetlen feltétele az európai uniós csatlakozásunknak.
Ez a három egymást kiegészítő fejlesztés biztosítaná Dunaújváros és kistérségének jövőjét, hiszen valamennyien tudjuk, hogy a kormány tervezi a Dunaferr privatizációját, és a kistérségi programot a jövő héten vagy azt követő héten tárgyalja a kormány, s amennyiben ezek a fejlesztések nem valósulnak meg, és a Dunaferr privatizációjára sor kerül, akkor Dunaújvárost és a kistérségét az MSZP-SZDSZ-kormány tönkreteszi, beszélhetünk itt bármi szép ígéretekről is, amelyek a kampány során elhangzottak.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi