DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Nagyon röviden három dologra szeretnék reagálni; a fogyatékosügy részleteibe nem kívánok belemenni.
Két dologra szeretném csak felhívni a figyelmet, szintén a költségvetés kapcsán. A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium fejezetében van két tétel, az egyik a fogyatékosok sportjára biztosított pénzösszeg, ami a tavalyinál jóval kisebb összegben van jelen. Ehhez beadtunk egy módosító indítványt, hogy ezt csak 50 millió forinttal emelje fel a költségvetés - ez nem került elfogadásra, még sportbizottsági szinten sem.
A másik pedig: a sportlétesítmények akadálymentesítésével kapcsolatos összeg is csökken. Ha ennyire koncentrált figyelmet fordít a kormány a fogyatékosok kérdésére, akkor nagyon szépen, tisztelettel kérem, hogy a költségvetésben ez a Sportminisztérium fejezetében legalább a tavalyi összeggel jelenjen meg, és ne csökkentett összeggel.
A másik kérdés: Keller képviselőtársam, igenis kell olyat mondani, hogy az ígéret nem került betartásra; a politikai döntés következményeinek egy részét akkor is az önkormányzatok viszik el, ha Keller képviselő úr ezt nem fogadja el, mert itt nem Keller képviselő úr mondja meg, hogy így van, vagy nem így van, hanem az objektív tények. Márpedig Keller képviselő úr, kérdezze meg azokat a polgármestereket, akik a saját pártjának a polgármesterei az ország különböző területein, és majd pontosan, számszerűen elmondják, hogyan és mint állnak ebben a kérdésben.
A harmadik dolog: amikor ma reggel kapjuk meg az 1500 módosító javaslat átszámozott anyagát, akkor ne kívánják képviselőtársaink, hogy fegyelmezett rendben, és ahhoz igazodva tartsuk be az egyébként is szűkített és korlátozott, részletes költségvetési vitával kapcsolatos hozzászólások sorát!
Ami pedig az adóerő-képességet illeti: igen tisztelt képviselőtársam, igen, engem mint polgármestert negatívan érintett, és nézze meg a tavalyi és az azelőtti hozzászólásaimat, hogy a költségvetés kapcsán mit mondtam - igenis egy belső szolidaritás működik a települések között. Páva Zoltán úr, Komló polgármestere, akit tisztelettel köszöntök, jó kapcsolatban vagyunk, el tudja mondani, képviselőtársam, hogy ez, mondjuk, Komló esetében hány forintot jelent, vagy Nyíregyháza polgármester asszonya, aki szintén szocialista, kiváló polgármester, el tudja mondani önnek, képviselőtársam, hogy a Fidesz-MDF-kormány alatt milyen formában támogattuk azokat (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) a településeket, amelyek hátrányos helyzetben vannak.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi