DR. TURI-KOVÁCS BÉLA

Full text search

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA
DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Itt ma már szó esett azokról a gazdaemberekről, arról mintegy 7-800 ezer emberről, aki 1-5 hektáron gazdálkodik, akiknek a helyzete és sorsa, úgy gondolom, ez után a költségvetés után, 2003-at követően kifejezetten reménytelen. Ha nem történik ezen a költségvetésen olyan módosítás, amely számukra megadja a lehetőséget a túlélésre, akkor úgy érkezünk el 2004 májusáig, hogy Magyarország a hátán fog cipelni akár több százezer olyan embert, akinek nem lesz munkahelye, akinek nem lesz vidéken megélhetése. Ezért adtunk be olyan módosító indítványokat, amelyek a földalapú támogatás emelésére vonatkoznak. Ezért adtunk be olyan módosító indítványt, amely a családi gazdaságoknak juttat többletpénzt. Ezért adtunk be olyan módosító indítványt, amely a piacra jutást kívánja elősegíteni. Talán mindannyiunk érdeke, hogy ezeket elfogadják.
Most ne mondják nekem azt, hogy azok a számok helyesek, amelyekre itt a miniszter úr és mások hivatkoznak, miszerint megadták a törvény szerinti emelést. Nem adták meg! Önök a 60 milliárd forintot, amit az idén kiosztottak - elsősorban a saját klienseiknek -, elfelejtik beszámítani ahhoz a bázisszámhoz, ahonnan ki kell indulni. Ezt egyszerűen nem elfelejtik, hanem tudatosan letagadják. Márpedig, tisztelt képviselőtársaim, higgyék el, a parasztember számol, tud számolni, majdnem annyira, mint a téeszcséelnök. Annyira talán nem, de azért azt tudja, hogy mi jár neki.
(15.00)
Ebből következik, hogy ha tényleg igaz az, hogy önök szektorsemlegesen szeretnék támogatni a magyar agráriumot, akkor itt az idő, hic Rhodus, hic salta, meg kell szavazni ezeket a módosító indítványokat. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi