FARKAS IMRE

Full text search

FARKAS IMRE
FARKAS IMRE (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én úgy érzem, hogy az ellenzéki kritika is szebben szólna, ha néhány esetben a valósághoz ragaszkodnának az ellenzéki képviselők. Egy konkrét példát hadd mondjak erre: Mátrai Márta az előbb a fogyatékossági támogatásról szólt, és gondolom, hogy az ő 820. ajánlási számú módosító javaslatát akarta indokolni.
Két dolog nem igaz abból, amit mondott ezzel kapcsolatban. Az egyik, hogy ez a kormány nem foglalkozik a fogyatékosok kérdésével. Foglalkozik, és holnap, aki itt lesz a vitán, a szociális tárgyú törvények vitája során ezt meghallgathatja, vagy részt vehet benne, mert ez a kormány igenis javaslatot tesz arra - az előzővel szemben -, hogy a fogyatékossági támogatás kapcsán a jogosultak körét jelentősen kiterjessze, amit hiába kértünk az előző években.
A másik: nem feltétlenül igaz Mátrai Márta javaslatának megfelelően, hogy sokkal több pénzt kell a költségvetésbe tenni a fogyatékossági támogatás kiadásaira, mert néhány héttel ezelőtt zajlott a 2001. évi költségvetés zárszámadási vitája, és az Állami Számvevőszék észrevételeiben és a mi észrevételeinkben is megfogalmazódott, hogy az előző kormány idején, 2001-ben a költségvetésben lévő fogyatékossági támogatás keretösszegét még 50 százalékig sem használták ki, mert a törvény alapján nem volt erre lehetőség.
Tehát én úgy gondolom, hogy abban két csúsztatás volt, amit a képviselő asszony elmondott: egyrészt foglalkozunk a fogyatékossági támogatás kiterjesztésével, másrészt többet adunk a fogyatékossági támogatás kiadásaira. És remélem, hogy amit betervezünk, azt a költségvetésből oda is fogjuk adni ezeknek a fogyatékosoknak, nem csak megígérjük, hogy odaadjuk.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi