KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! (Babák Mihály tapsol: Halljuk! - Közbeszólások a Fidesz soraiból.) Megítélésem szerint teljesen értelmetlen az az indulatkeltés és zavarkeltés, amit itt az ellenzéki képviselőktől (Derültség a Fidesz soraiban.) az önkormányzati finanszírozással kapcsolatban hallani lehet.
A részletes vitánál tartunk. Eddig számos módosító javaslat beérkezett. Két nagy tekintélyű polgármester úgy szólt hozzá, Gémesi képviselőtársam és Szita képviselő úr (Domokos László: A Tollerre gondoltál!), úgy szóltak hozzá ehhez a vitához, mintha nem olvasták volna el a módosító javaslatokat. És még nincs vége, hiszen a részletes vita befejezéséig, egészen éjfélig, módosító javaslatokat lehet benyújtani, vagy talán még a holnapi napon is, nem tudom mi az ügyrend. (Jelzésre:) Csak ma. Tehát módosító javaslatok benyújtására lehetőség van.
Az indulatkeltést persze akkor meg lehet érteni, ha visszatekintünk az elmúlt időszakra, és tudjuk azt, hogy a négy éven keresztül meglehetősen kiéheztetett önkormányzatoknak kellene most jelentős többletforrásokat biztosítani. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) Akármennyire is kiabálnak be ellenzéki képviselőtársaim, azt tudomásul kell venni, hogy több éven keresztül a rosszul tervezett infláción keresztül nyomorították meg az önkormányzatokat. Most persze ebben a szituációban, amikor a közalkalmazottak (Tóth István közbeszól.) jelentős béremelésére szükséges a fedezetet megtalálni, akkor persze mi nem vagyunk könnyű helyzetben.
Azt mondta Szita képviselő úr, hogy több pénz kell az önkormányzatoknak. Ha ránéz a költségvetésre, és nem is foglalkozik a módosító javaslatokkal, ezt már megtalálja, mert jelentős többletforrás jut az önkormányzatokhoz. Persze, ez nem elég. Nyilván ezt a szocialista-szabad demokrata képviselők is nagyon jól tudják, és újabb módosító javaslatokat nyújtottak be. A baj csak az, hogy eltekintve Rákos képviselő úrtól, az ellenzéki képviselők úgy folytatják a részletes vitát, hogy Veres és Gulyás József képviselő urak módosító indítványait teljes mértékben figyelmen kívül hagyják, és ez borzasztó helytelen. (Font Sándor: Mert jelentéktelen!) Nem jelentéktelen, képviselő úr! (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi