KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Én szeretném megköszönni Balsay képviselő úrnak azt a bizalmát, amit kifejezett a hozzászólásában. Ezért fel is hívnám az ellenzéki képviselők figyelmét arra, hogy Balsay képviselő úr volt az egyetlen hozzászóló az ellenzéki oldalról, aki világosan látja azt, hogy már a módosító javaslatok, például az ajánlás 9. pontja, visznek a megoldás felé, ami majd a zárószavazással fog végül is beteljesedni. (Babák Mihály: Messze van!)
Balsay képviselőtársam megszólalása kapcsán szeretném továbbfűzni a gondolatot: borzasztó nehéz helyzetben van az éppen szolgálatát végző kormány, amikor egyszerre kell, mondjuk, négy nagyon fontos kérdést megoldania: a hiányt olyan mértékben mérsékelni, mint amilyen mértékben most az szükséges - erről már Kuncze Gábor képviselőtársam szólt. Ugyanakkor figyelmet kell fordítani a bérek felzárkóztatására - mi nem azon az állásponton vagyunk, mint amin Gémesi képviselő úr volt, aki kifogásolta, hogy a közalkalmazottak béremelése olyan mértékű, mint amilyen mértékű.
(16.10)
Mi igenis szükségesnek tartottuk azt az 50 százalékos béremelést, szükségesnek tartottuk a szociális fordulatot, és még ehhez párosul egy adómérséklés. Így együtt ez a négy tényező persze nehéz helyzetbe hozza az adott év költségvetését. (Babák Mihály: Ezt vállaltátok!) Ezt vállaltuk, és éppen ezért nem is vagyunk a folyamat végén. A folyamat végén tessék majd minősíteni azt, hogy meddig jutottunk! (Babák Mihály: 2003-ról beszélünk. Ne beszélj mellé!) Mert meggyőződésem, hogy mindazok a problémák, amelyek orvoslására már a módosító javaslatokat benyújtottuk, és még további módosító javaslatok kerülnek benyújtásra, azok igenis azt jelentik, hogy ezt a négy nagyon fontos célt meg fogja valósítani a 2003-as költségvetés. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Egy következő hozzászólásban tudok a fogyatékosokkal kapcsolatos kérdésről beszélni, mert sajnos a két perc ennyire ad lehetőséget.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi