KÖRÖMI ATTILA

Full text search

KÖRÖMI ATTILA
KÖRÖMI ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az MSZP-SZDSZ-kormány egyik fő ígérete tavasz óta a közúthálózat fejlesztése, az autópályák, gyorsforgalmi utak gyorsított ütemű építése. Ugyan a költségvetésben töredékét kívánják erre fordítani, mint amit az Orbán-kormány fordított volna, ha folytatni tudja a munkáját - de nézzük a tényeket, és hagyjuk azokat a szocialista véleményeket, amelyek hangulatkeltésből megszületnek, azonban tényszerűségükben semmilyen módon nem állják meg a helyüket.
Mit tett az Orbán-kormány például a 6-os út fejlesztése érdekében? Lotz Károly exminiszter úr 2012-re prognosztizálta azt a legkorábbi időpontot, amikor a 6-os út metszi a magyar-horvát határt. Az Orbán-kormány 2008-ra, egy sikeres uniós csatlakozás esetén 2006-ra hozta előre ezt a programot.
(15.20)
Hogy világossá tegye szándékát, külön soron hozta a 2001-2002-es költségvetésbe a 6-os út fejlesztésének előkészítéséhez szükséges 200 millió forint elkülönítését.
Mit ígértek önök Medgyessy Péter kampánylevelében: folytatjuk a 6-os út építését. A jelenlegi Csillag miniszter úr írja nekem egyik írásbeli kérdésemre, hogy 2003-ban be fogják tervezni a 6-os út fejlesztésének további lehetőségeit. Mit mutatnak a tények? A tények azt mutatják, hogy a költségvetésben eltűnt a 6-os út fejlesztésének a sora, nem kívánják külön soron hozni, nyilván azért, mert nincs rá pénz, ezt értem.
Ezért azt szeretnénk kérni önöktől, hogy támogassák elsősorban képviselőtársaim módosító javaslatait, amelyek jelentős összeget kívánnak beemelni a költségvetésbe. Én szerény voltam, 300 vagy 600 millió forintot szeretnék kérni, hogy az Orbán-kormány által megkezdett 6-os út előkészítési, fejlesztési munkái tovább folytatódjanak. Ezek a tények.
Előre szeretném leszögezni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), tisztelt képviselőtársaim, hogy engem, legyenek szívesek, hagyjanak békén az általánosságok szintjén mozgó hangulatkeltő válaszokkal. (Az elnök ismét csenget.) Ezek a tények. Ezekre kérjük a választ, ez pedig a módosító javaslataink támogatása tud lenni.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi