KÖRÖMI ATTILA

Full text search

KÖRÖMI ATTILA
KÖRÖMI ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Én az előzőekben a 6-os út fejlesztéséhez benyújtott módosító javaslataink mellett érveltem, mert a 6-os út fejlesztése kikerült a költségvetésből az előző évekhez képest. Folytatnám az érvelésem sorozatát, és megint csak a tényekről beszélnék. Szeretnék ismertetni egy levélből egy rövid részletet a Pécs-nyugat elkerülő úttal kapcsolatban. A közútkezelő kht.-től kapott információ szerint szerencsés lenne, ha nem az igen szűkös célelőirányzatból kellene a szükséges forrást megszerezni - mármint a Pécs-nyugat elkerülő úthoz -, hanem a nyugati megkerülő út kiemelt előirányzatként kerülne a minisztérium költségvetésébe - írta ezt hozzám Pécs város alpolgármestere 2000. szeptember 26-án.
Mit tett az Orbán-kormány a Pécs-nyugat megkerülő út érdekében? Azt tette, hogy a Széchenyi-terv plusz program keretében előrehozta a második szakaszt - ezt egy-két héten belül Pécsett átadják -, és azonnal folytatná a harmadik szakaszt, amivel kivinné az elkerülő utat immár a 6-os útra, és ezzel a forgalmat el lehetne terelni Pécs városában.
Ehhez képest mit ígértek önök? (Felmutat egy kiadványt.) Azt ígérték - egy szocialista kiadvány a választási kampányból -: támogatjuk a nyugati elkerülő út mielőbbi megépítését, ezáltal a 6-os útra való kijárat megteremtését. Mit olvasok a költségvetésben? Nincs a Pécs-nyugat megkerülő útnak folytatása. Kikerült a költségvetésből a Pécs-nyugat megkerülő út folytatása, ezért benyújtottunk módosító javaslatot, és azt kérjük, hogy egy ütemben - ahogy az Orbán-kormány befejezte volna - biztosítsanak 2,4 milliárd forintot, hasonlóan ahhoz, mint ahogy a Törökszentmiklóst és Hajdúszoboszlót elkerülő utaknál fő soron hozzák ezt a költségvetésben.
(15.40)
Amennyiben erre nincs mód, akkor legalább az út megépítésének elkezdésére egymilliárd forintot; kérem, hogy ehhez a módosító javaslathoz támogató, igenlő szavazatokat adjanak, és akkor folytatódhat Pécsett a megkerülő út építése.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi