MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Sajnálom, hogy Toller képviselő úr eliszkolt, és így nem tudja meghallgatni azokat a ténybelileg fontos momentumokat (Közbeszólások az MSZP soraiból.), amelyeket az elmúlt négy évben Nyíregyháza vonatkozásában mindenképpen fontos megemlíteni; nem tudom, mivel tölti az idejét a polgármester úr, úgyhogy ezt én nem tudom megválaszolni.
Viszont azt el tudom neki mondani, hogy soha annyi beruházás nem történt kormányzati segítséggel Nyíregyházán, mint az elmúlt négy év, a polgári kormány ideje alatt. Csak a Nyíregyházi Főiskola teljes nagyrekonstrukciós beruházása plusz bővítése több mint hatmilliárd forintos beruházást jelent. (Dr. Kóródi Mária közbeszól.) Szintén egymilliárd forint fölötti beruházási összeg az a színház-rekonstrukció, amely szintén, azt gondolom, óriási (Dr. Kóródi Mária: Az is megyei volt!) színvonal-emelkedést jelent a színház vonatkozásában. Szintén egymilliárdos annak a most, e hónapban átadandó vasútállomásnak az építése és teljes rekonstrukciója, amelyet a teljes utazóközönség Nyíregyháza és a megye vonatkozásában élvezhet, és közel egymilliárdos az a pénzösszeg is, amelyet a Kodály Iskola, egy teljesen új iskola megépítése kapcsán a polgári kormány a nyíregyházi önkormányzatnak biztosított.
Mindezeken túlmenően, mielőtt Kóródi képviselő asszony lázas bólogatásba fogna, el kell mondanom, remélem, erre is bólogatni tud, hogy beadtam azokat a módosító indítványokat, amelyeket Csabai Lászlóné korábban beadott a költségvetésekhez, és remélem, hogy a Tokaji úti felüljárót ön is támogatja, képviselő asszony (Közbeszólás az MSZP soraiból: Miniszter!), és támogatja azt a Sóstói úti gyógyfürdő-beruházást, amely Nyíregyháza vonatkozásában alapvető érdek, és támogatja az M3-as autópálya továbbépítésének felgyorsítását, illetve legalább azt az ütemet, amit a polgári kormány megszabott, amelyet sajnos a jövő évi költségvetés kapcsán, azt kell hogy mondjam, hiába keresünk a kiadási tételek között. Így a város leszakadása nőni fog, ahelyett, hogy a polgári kormány idején meghozott intézkedések révén javulna a helyzete.
Tehát azt várom, képviselő urak (Az elnök jelzi az idő leteltét.), a bólogatás mellett a tettek területén is pozitívan álljanak a dolgokhoz.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi