MOLNÁR OSZKÁR

Full text search

MOLNÁR OSZKÁR
MOLNÁR OSZKÁR (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Keller képviselő úr, úgy gondolom, beismerte azt, hogy a kormány által beterjesztett költségvetési tervezet, finoman szólva, elég rosszra sikeredett. Megnyomorított önkormányzatokról beszélt, az Orbán-kormány által megnyomorított önkormányzatokról.
Nos, képviselő úr, én mint új polgármester Edelényből, nagyon örültem annak, amikor meghallottam, hogy az új kormány a jövő évi költségvetésben növelni kívánja az önkormányzatok által szabadon felhasználható pénzforrásokat, például a személyi jövedelemadó megnövelt részével. Azért örültem nagyon, mert az elmúlt négy esztendőben az edelényi választókörzetben, ahol 63 település van, és ezek többsége bányász lakta település, olyan fejlődésen mentek keresztül, amelyen az elmúlt húsz esztendőben nem. Körülbelül ennyit az Orbán-kormány önkormányzatokat megnyomorító előző négy esztendejéről. Azért örültem, hogy ezek szerint még fokozni tudjuk ezt a fejlődést, amin elindultunk az elmúlt négy esztendőben.
Sajnálattal kell tudomásul vennünk, hogy erről szó sincs. Többen elmondták már előttem, hogy az szja helyben maradó része, plusz a súlyadó 100 százalékban helyben maradó része, plusz a normatívaemelés sem fedezi az önkormányzatoknak a szeptember 1-jei közalkalmazotti béremelést, korántsem fedezi.
Edelényből hadd mondjak el önöknek egyetlenegy példát: nekünk a városban 200 millió forintot fog jelenteni a megemelt fizetés, a béremelések, ebből körülbelül most 60 millió forint hibádzik, és Edelény összes iparűzési adóbevétele nem éri el a 40 millió forintot. Kérdezem én önöket, miből fogja kigazdálkodni a mi önkormányzatunk ezt a hiányzó részt. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi