SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Tisztelt Képviselőtársaim! Az előbb indulatokról beszéltünk, és ezt az indulatosságot éppen Keller képviselőtársunk fogalmazta meg. Node, kedves Keller képviselő úr, ha mi nem lennénk ilyen indulatosak, akkor az önök két képviselője, Veres és Gulyás képviselő urak nem igazán nyújtottak volna be módosító indítványt. Én csak azt tudom önnek mondani, hogy ha esetleg nekünk nem hisz, olvassa el a hat önkormányzati szövetség állásfoglalását, megkapta ön is. Ebben olvashatja azt, amit mi folyamatosan mondunk, hogy a bérfejlesztésnek csak az 50 százaléka van benn.
Aztán a belügyminiszter asszony 2002. november 19-én szintén érdekes dolgokat mondott. Azt mondta, hogy - idézem: a bérintézkedések fedezeteként nem vettük figyelembe az iparűzési adóból... - származó bevételeket. Tisztelt képviselőtársaim, önök is tudják, hogy ez nem felel meg a valóságnak, önök is mondják, az önök képviselői is elmondják, hogy 20 százalékos iparűzésiadó-többletbevételt feltételeznek. Tessenek elmenni Nógrádba, Szabolcsba, Somogyba meg a többi településre, nézzenek szét egy picit a jövő évben, amikor 30 ezer munkahely fog megszűnni, hogy önök szerint egyébként valós-e ez a 20 százalékos iparűzésiadó-bevételi többlet. Én azt gondolom, hogy nem.
De ha a bérfejlesztést lezárjuk, tisztelt Keller képviselő úr, szeretnék egy 2000. évi költségvetési vitára visszautalni. A jelenlegi belügyminiszter asszony rendkívül borúlátóan nyilatkozott a költségvetés tervezetéről, mert azt mondta: A dologi növekményre egy fillér sincs az önkormányzatok költségvetésében. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzatok az iskola világítására, fűtésére, egyéb dologi feladatokra egy fillérrel sem kapnak több pénzt, mint ebben az évben, és tudjuk, hogy közben az energiaárak nőnek.
Kedves kormánypárti képviselőtársaim, ha ez akkor igaz volt, tessék mondani, most miért nem aggódnak ennyire a dologi kiadások nullszázalékos növekményéért? Most nem ugyanarról a mintegy 3200 önkormányzatról van szó, és nem ugyanarról a problémáról (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), tessék mondani? El kellene kicsit gondolkodni.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps az MDF padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi