SZITA KÁROLY

Full text search

SZITA KÁROLY
SZITA KÁROLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Kedves Veres és Toller Képviselő Urak! Azért lesz Kaposváron 2003. január 1-jétől ingyenes a lakossági szemétszállítás, mert a város lakói ezt kiérdemelték, másrészt azért lesz ingyenes a lakossági szemétszállítás, mert amit mi vállaltunk, azt teljesítjük is. Ugyanezt szeretném én is, kedves kormánypárti képviselőtársaim, önöktől kérni.
Önök azt vállalták, hogy több pénzt kapnak az önkormányzatok; önök azt vállalták, hogy a közalkalmazotti béremelések száz százalékát megadják az önkormányzatoknak. Semmi mást nem kérek, csak azt, hogy ha valaki ígér valamit, teljesítse is. Nem is beszélek arról a kétszer 50 milliárdról, ami még szintén a vállalásaik között volt. Ebben szeretném kérni a partnerségüket és a segítségüket, mert abban a módosító indítványban, ami be van a bérek ellentételezésére nyújtva, szerepel a gépjárműadó többlete is. Nem utakra és járdákra kellene fordítani? Az ingyenes szemétszállításért mi egy fillért nem kérünk a kormánytól, ezt a város megtermelte; az illetéket is villanyszámlákra kellene fordítani? A személyi jövedelemadó 5 százalékról 10 százalékra való emelése - ez szabadon felhasználható önkormányzati forrás, benne van az önkormányzati törvényben. Miért sértik meg, miért csorbítják az önkormányzatoknak a jogait? Azért kell eladni - már akinek még van - ingatlant, hogy ki tudja fizetni a villanyszámlát?
Tisztelettel abban szeretném kérni a segítségüket, hogy a benyújtott módosító indítványt közös erővel javítsuk; közös erővel javítsuk azért, hogy a falvaink és a városaink, amelyek egyébként az ország legnagyobb foglalkoztatói, hiszen az önkormányzatok az ország legnagyobb foglalkoztatói, ki tudják fizetni a béremeléseknek a fedezetét, és amellett még talán egy-két kátyút is be tudjanak tömni az utakon, amit a települések lakói joggal elvárnak tőlünk.
Partnerek vagyunk ebben, ebben szeretném kérni az önök segítségét is. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi