ELNÖK (Harrach Péter)

Full text search

ELNÖK (Harrach Péter)
ELNÖK (Harrach Péter): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a miniszterek feladat- és hatáskörének változásával összefüggésben szükséges törvénymódosításokról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az előterjesztést T/949. számon, az egységes javaslatot pedig T/949/31. számon kapták kézhez.
Tisztelt Országgyűlés! Mivel az egységes javaslathoz senki nem nyújtott be módosító javaslatot, záróvitára nem kerül sor.
Arra figyelemmel, hogy az egységes javaslat 54. §-ában a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvény módosítását kezdeményező rendelkezés elfogadásához az alkotmány 68. § (4) bekezdése alapján a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges, a zárószavazásra két részletben kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a miniszterek feladat- és hatáskörének változásával összefüggésben szükséges törvénymódosításokról szóló törvényjavaslat minősített többséget igénylő rendelkezését az egységes javaslat szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslat minősített többséget igénylő rendelkezését az egységes javaslat szerint 208 igen szavazattal, 2 nem szavazattal és 155 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(10.20)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a miniszterek feladat- és hatáskörének változásával összefüggésben szükséges törvénymódosításról szóló törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit az egységes javaslat szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 206 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 159 tartózkodás mellett a törvényjavaslat egyszerű többséggel történő rendelkezéseit az egységes javaslat szerint elfogadta.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi