DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Nagyon remélem, hogy az elnök urunknak ma már többször is elkövetett szóbotlása nem egy freudi elszólás, hogy "Földművelődésügyi" Minisztériumról beszél. Ez a képtársítás, azt hiszem, az önnek adott válaszomban most éppen kapóra jön, hiszen valóban, nemcsak a földet kell művelni, hanem a földet művelő emberek művelődésével is nagyon sokat kell foglalkozni, nyilván az új kihívások, az európai uniós csatlakozás küszöbén pedig különösen.
Mindenekelőtt szeretném elmondani, hogy a tárca vezetése, de azt hiszem, nemcsak a tárca vezetése, hanem talán még ellenzéki oldalon is ezt tudják, valami hihetetlenül nagy feladat előtt állunk. Ez egy közös felelősség, hogy azt a sok százezer embert, aki az információtól relatíve elzártan, vidéken, kistelepüléseken él, bizony helyzetbe kell hozni. Természetesen a legjobb eszköz erre a képernyő, és a tárca az elmúlt hetekben különböző pályázatok révén nagyon komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a televízióból minél több és több hír kerüljön az emberek elé.
A másik, hogy a középfokú szakmunkásképző intézetekben, a mezőgazdasági oktatási intézményekben rengeteg, tankönyvként is használható, Európai Unióval foglalkozó könyvet juttattunk el. De ami a legfontosabb, és azt hiszem, hogy erre különös mértékben érdemes úgymond visszatérni, hogy ma Magyarországon az agrár-felsőoktatásban, hála istennek - meg egy komoly országos teljesítménynek is -, minden egyes felsőoktatási intézményben van európai kurzust vivő intézmény, vagy ha úgy tetszik, európai uniós tanszék, intézet és hasonló szervezet.
Ezeknek kellene és ezek lesznek is a bázisai annak a tudásátadásnak, amelyben egyébként mérhetetlen módon számítunk az agrárium környékén dolgozó (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) összes létező civil szervezet segítségére. Még annyit talán, ha az elnök úr ad nekem még tíz másodpercet, amiben mi gondolkodunk: több tízezer fórumot kell tartsunk egy év alatt.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi