DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ön sok elemét elmondta a költségvetésnek, sok vádat megfogalmazott a kormánnyal szemben, és nagyon pozitív színben tüntette föl az előző négy évet.
De azért a tényekhez hozzátartozik, hogy ebben az évben, amire a költségvetést még önök készítették, ön mint államtitkár az Belügyminisztériumban, a rendőrség kötelező bevételei olyan módon lettek megtervezve, hogy az valóban teljesíthetetlen volt. És most ön a szemére veti a kormánynak, hogy teljesíthetetlen bevételeket tervez a rendőrségnek, miközben amit önök bevételi előirányzatként erre az évre megterveztek, az 9,7 milliárd volt, ez ebben a költségvetésben 7,9 milliárdra csökkent. Hát akkor miről beszélünk?
Ha a képviselő úr vádakat fogalmaz meg, akkor legalább azokat az adatokat szedje össze, amelyek valamennyire alátámasztják a mondanivalóját! Ez egyszerűen nem felel meg a valóságnak. Ha ön most a bevételi előirányzatra azt mondja, hogy teljesíthetetlen, akkor miért nem vette figyelembe ugyanezt évekkel ezelőtt vagy tavaly, amikor ön volt a felelős azért, ön is felelős volt azért, hogy mit terjeszt be? Akkor valóban teljesíthetetlen bevételi előirányzat volt a rendőrség számára meghatározva, ezért csökkentettük.
Nézzük a számokat! A 2003-as költségvetés kiadási főösszege 144 milliárd forintra nőtt - a bevételekről már beszéltem -; a költségvetési támogatás 103,8 milliárd forintról 136,7 milliárd forintra nőtt, aminek nagyon nagy részét a bérek, a megemelt bérek fedezete jelenti. Tehát én szeretnék ebben nagyon egyértelmű és világos lenni, hogy ezt jelenti, és én magam mondtam el a parlament költségvetési vitájában (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy a dologinál nagyon szűkös a mozgástér.
Miután az idő letelt, a következő egy percben fogok erről is beszélni. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi