DR. KOVÁCS ZOLTÁN

Full text search

DR. KOVÁCS ZOLTÁN
DR. KOVÁCS ZOLTÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nagyobbrészt a vita a csekély mennyiséggel elkövetett kábítószerrel visszaélésről szólt itt. Zuschlag János is nagyobbrészt erre hivatkozott, amikor a családokat emlegette, és nagyon helyesen védte meg Mátrai Márta a családokat. De tessék mondani, tisztelt kormánypárti képviselők, akkor a jelentős mennyiségre elkövetett esetben miért enyhítik a büntetéskiszabási tételt? Azokat a dílereket miért tetszenek preferálni ebben a Btk.-ban, akik ebből élnek, és egy bűnözői rendszerben foglalnak helyet, miért kell őket is enyhébb büntetéskiszabással illetni majd az elkövetkezendő időszakban? Nem azért-e - kérdezem én -, amiről még a választási kampányban is szó volt, hogy egy visszamenőleges "amnesztiát" lehet majd részben számukra a Btk.-módosítással elérni?
Ráadásul kiveszik a középmérték szabályát is a Btk.-ból. A büntetéskiszabásnál sem lesz szigorúbb maga a büntetéskiszabás, hiszen a bírónak most már nem kell indokolni, hogy miért a középmérték alatt hozta meg azt az ítéletet, amit meghozott, ha már indoklási kötelezettsége sem lesz.
Tessenek végiggondolni, ha erről van szó, hogy a drogdílereket is "támogató" Btk.-t milyen módon fogják majd önök megszavazni a végszavazás esetében.
(14.00)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi