KÁRPÁTI ZSUZSA

Full text search

KÁRPÁTI ZSUZSA
KÁRPÁTI ZSUZSA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ebben a vitában, azt gondolom, nagyon fontos azt elmondani, hogy valóban mi is az üzenete ennek a módosításnak, ennek a törvényjavaslatnak.
Azt gondolom, nagyon fontos üzenete van olyan szempontból, hogy mi nem úgy gondoljuk, mint ahogy a magát polgárinak nevező ellenzék, hogy a veszély elhárítása az, hogy azonnal börtönbe dugom a 18. életévét betöltött gyermeket, hanem egy szociáldemokrata típusú gondolkodásmódba az fér bele, hölgyeim és uraim, bármennyire furcsa ez (Révész Máriusz közbeszólása.), hogy védjük a gyermekeinket, és nem eleve megbélyegezzük őket, hanem segítünk nekik.
Segítünk a megelőzésben, és ez egy fontos tétele ennek a módosító javaslatnak, hogy a megelőzésre, a kezelésre is hangsúlyt helyez, és ebben behoz olyan törvényszakaszokat, olyan módosító javaslatokat, amelyek elősegítik azt, hogy a kábítószerfüggő vagy -élvező ne azonnal a börtönbe kerüljön, hanem egy megelőző, prevenciós kezelésen átesve visszasegítsük őt a társadalomba, és megszüntessük az ő kábítószerfüggését, vagy akár azt, hogy drogot akarna használni.
Én ezt nagyon fontos értékrendi különbségnek tartom, és abban egyetérthetünk, hogy ebben még az egészségügyi kormányzatnak lesz tennivalója, ezt nem vitatjuk ezen az oldalon sem, de abban, azt gondolom, fontos értékrendi különbség van közöttünk, hogy a megelőzésre helyezzük a hangsúlyt, nem pedig az eleve megbélyegzésre.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi