ZUSCHLAG JÁNOS

Full text search

ZUSCHLAG JÁNOS
ZUSCHLAG JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Itt többen megkérdezték azt, hogy kinek az érdekeit szolgálja a módosítás. Ki áll a dolog mögött, kinek az érdekében született? (Dr. Mátrai Márta: Talán most megtudjuk?) Szabó képviselő asszony és Mátrai képviselő asszony is megkérdezte, én erre tudok válaszolni. Ez a családoknak, a fiataloknak és a gyermekeknek az érdekeit szolgálja. (Közbekiáltás a Fidesz padsoraiból: Ezt nem mondod komolyan, János!) Mert mi azt gondoljuk, hogy ők áldozatok, olyanok, akiken segíteni kell, és nem bűnözők.
Ezért módosítjuk több ponton a büntető törvénykönyvet, hogy az eddiginél sokkalta nehezebb legyen a kábítószer terjesztése, sokkalta komolyabb büntetésekkel kelljen szembenézniük a kábítószer-terjesztőknek. Miközben azokat a fiatal áldozatokat, akik kipróbálják a kábítószert, valóban úgy kezeljük, ahogy kezelni kell őket; olyan megtévedt fiatalokat, akiken segíteni kell, segíteni kell vagy megelőzéssel, vagy egyéb módon.
Ez az egyik megjegyzésem. A másik, amit mondott Zsigó képviselő úr, hogy csökkent a kábítószer-megelőzésre fordítandó pénzösszeg. Ez egyszerűen nem igaz. Erről már volt vitánk az ifjúsági és sportbizottságban is. A fejezetben 900 millió forint helyett 1,7 milliárd forint szerepel erre. Tehát ez egyszerűen nem igaz. Sokkalta több pénzt fordítunk erre, mint tavaly és tavalyelőtt, mert nagyon fontosnak tartjuk a megelőzést.
Azt gondolom, fideszes képviselőtársaimnak lett volna négy évük arra, hogy megfelelő módon növeljék azt az összeget, amivel segíteni kívánják a drogprevenciót. Önök ezt nem tették meg, mi ezzel szemben, miután ezt fontosnak tartjuk és megígértük, teljesítjük is.
Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi