MOLNÁR ALBERT

Full text search

MOLNÁR ALBERT
MOLNÁR ALBERT, a gazdasági bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Urak! Tisztelt Képviselőtársaim! A gazdasági bizottság november 20-i ülésén tárgyalta meg az előttünk tárgyalás előtt álló 1318. számú törvényjavaslatot az egyes pénz- és tőkepiaci tárgyú törvények módosításáról.
A gazdasági bizottságban, mint ahogyan ez a szakmai törvénymódosításoknál lenni szokott, általában konstruktív vita során kerülnek megtárgyalásra a törvényjavaslatok, így volt ez most is. A gazdasági bizottság egyhangúlag, ellenszavazat nélkül támogatta a törvényjavaslatot, és általános vitára való alkalmasságát támogatta.
A különösen jelentős változások közül néhányat szeretnék kiemelni. A felügyelet erősödése lehetővé teszi olyan korábban indokolt szabályok, korlátok eltörlését, amelyek mára feleslegessé váltak. Ilyen például a hitelintézeti tulajdonlás mértékének az újraszabályozása. A pénzügyi szektor versenyképességét javíthatja a felügyeleti díjak módosítása, mérséklése. Minden megtakarítónak nagyobb biztonságot jelent az Országos Betétbiztosítási Alap által 3 millió forintra emelt biztosítási összeg. A törvényjavaslat újraszabályozza a zárt körű társaságként működő tőzsde működési feltételeit. Jó hír a tőkepiaci szereplőknek, hogy e törvény elfogadásával 50 százalékkal kevesebb felügyeleti díjat kell fizetniük. Nagyon fontos célt szolgál a lakás-takarékpénztári törvény módosítása, sok embert érint.
Összefoglalva: a gazdasági bizottság tagjai úgy ítélték meg, hogy Magyarországon az elmúlt néhány évben jelentősen változott, és jó irányban változott a pénz- és tőkepiac, így indokolt a változtatás. A pénz- és tőkepiac kinőtte a '90-es évekbeli gyermekbetegségeit. A változtatást sürgeti és indokolja az uniós csatlakozás közelsége is, ezért a gazdasági bizottság általános vitára ajánlja a T/1318. számú törvényjavaslatot.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi