SZABÓ LAJOS

Full text search

SZABÓ LAJOS
SZABÓ LAJOS, a költségvetési és pénzügyi bizottság előadója: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. A költségvetési bizottság is megtárgyalta az érintett napirendi pontot. Három kérdéssel foglalkozott kiemelten: az egyik a MEP-ek jogviszonyának visszaállítása; a második a felelősségbiztosítás rendszerének átalakítása; illetve a harmadik, ami a költségvetési bizottságot a leginkább érintette, az a konzekvens racionális pénzfelhasználás, amelyet e törvény módosítása biztosít az egészségügy területén.
Az első kérdésben, a MEP-ek jogviszonyának visszaállításánál a bizottság egyetértett abban, hogy ez a döntés, ez a változtatás biztosítja azt, hogy helyi szinten eljárva gyors, rugalmas és a gyakorlatnak megfelelő döntések születhessenek.
A felelősségbiztosítás rendszerének változtatásánál a bizottságban egyértelműen az az álláspont fogalmazódott meg, hogy a hatásköri áttelepítés indokolt; a jelenlegi, kizárólag egészségügyi minisztériumi szabályozás nem biztosítja azt az átfogó, rugalmas szabályozást, amit egy kormányszintre vitt döntés biztosítani tud.
A harmadik pontnál, a konzekvens racionális pénzfelhasználásnál két dolgot emelt ki a bizottság: az egyik a passzív táppénz intézményének a szabályozása, amely maximum 180 napra korlátozta a passzív táppénz igénybevételét, illetve főigazgatói engedéllyel, különös méltányolást érdemlő esetekben ezt maximum egy évre biztosította; illetve az elévülési határidőnek a jogalap nélkül igénybe vett finanszírozási összegeknél egy év helyett két évre való kitolása. Mind a két intézkedés biztosítja azt, hogy az egészségügy területén a pénzösszegek racionálisan kerüljenek felhasználásra.
Mindezek alapján a költségvetési bizottság az ülésen általános vitára alkalmasnak tartotta a törvényjavaslatot.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi