DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS

Full text search

DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS
DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS igazságügyi minisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Nagyon szépen köszönöm. Az új kamatszabályoknak az a lényege, hogy mind az ügyleti, mind a késedelmi kamat a jegybanki alapkamathoz fog igazodni, és nem a költségvetési törvényben kerül majd meghatározásra.
(14.40)
A közösségi joghoz történő igazodásból eredő új rendelkezések csak a gazdálkodó szervezetek között lesznek alkalmazandóak, a fogyasztók esetében nem. Kiegészül továbbá az általános szerződési feltételek közérdekű megtámadására jogosult szervezetek köre a gazdasági és szakmai érdekképviseletekkel. E szabályok csak az Európai Unióhoz történő csatlakozás időpontjában lépnek majd hatályba. A törvényjavaslat a jövő év elejétől kiterjeszti a termékfelelősségi törvény hatályát a földművelés, az erdőgazdálkodás, az állattenyésztés, a halászat és a vadászat feldolgozatlan termékeire is. A termékfelelősség alapján érvényesíthető kártérítési igény alsó határa 500 euróra emelkedik, azonban csak a csatlakozás időpontjától.
A fogyasztóvédelmi törvény békéltető testületekre vonatkozó rendelkezéseinek módosítása e testületek vitás ügyet egyedül eldöntő tagjainak nagyobb függetlenségét, illetve működésük átláthatóságát hivatott biztosítani.
Kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy az elmondottakra tekintettel támogassa a polgári törvénykönyv, valamint a fogyasztóvédelemmel összefüggő jogharmonizációs célú módosításról szóló törvényjavaslatot.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi