GY. NÉMETH ERZSÉBET

Full text search

GY. NÉMETH ERZSÉBET
GY. NÉMETH ERZSÉBET (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Országgyűlés! Kevesebb, mint három hét múlva ebben az évben másodszor is választ az ország. Az országgyűlési választások zajos és mindenekelőtt a Fidesz jóvoltából eldurvult kampánya most visszaütni látszik. (Felzúdulás, zaj a Fidesz soraiban. - Az elnök csenget.)
Meglehetősen csendes a készülődés a helyhatósági választásokra. Clinton tanácsadója mondta egyszer a későbbi elnöknek egy Amerikában meglehetősen csendes kampány után: ne félj a csendtől, lehet, hogy mindenki gondolkodik! Meggyőződésem, hogy itthon is ez történik. Az emberek gondolkodnak és mérlegelnek. Ahogy az ország további sorsáról is felelősséggel határoztak, most is ez történik majd. Ráadásul a politika mindenki számára kézzelfoghatóvá válik; azt jelenti, amit a szó eredeti értelme fed: a köz ügyeinek intézését. Most a választandó képviselők karnyújtásnyira vannak, megszólíthatók az utcán, a boltban és a szülői értekezleteken. Nem autósztrádát, hanem járdát, nem álmokat, hanem csatornát, élhető környezetet szeretnének, és nem általában, hanem nagyon is konkrétan. Az emberek cirkuszok és politikai hisztéria nélkül is tudják: még egyszer el kell menni, még egyszer bizalmat kell adni azoknak, akik betartják ígéreteiket, akik felelősséget vállalnak a szavaikért és tetteikért.
A tét nem kisebb, mint áprilisban volt: a tét a nyugodt, biztonságos, esélyegyenlőséget teremtő fejlődés. A Fidesz való világában a jelszó az volt: itt a lé a tét.
Kedves Képviselőtársaim! Hogy ez ne így legyen, abban mindannyiunknak megvan a saját felelőssége.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi