DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! A mai napon egyszer már elmondtam, most újra elmondom: a mai napon, amikor az adótörvényeket vitatjuk, a költségvetési törvény bevételi oldalát teremtjük meg. Azok a képviselőtársaink, mint például Font képviselőtársunk, aki az imént a pulpitusról felháborodottan tette szóvá, hogy bár az adóterhelés csökken, azért az állampolgárok mégis több adót fognak fizetni jövőre, mint az idén fizettek, kíváncsian várom, hogy vajon a költségvetés vitájában amellett fognak-e érvelni, hogy inkább csökkentsük a kiadásokat, hogy a bevételek is csökkenhessenek.
Ismét felmerült az a vita, amely immár ötödik éve zeng ennek a Háznak a falai között, hogy a társadalom hasznos tagjai és nem hasznos tagjai, akik dolgoznak, meg akik nem dolgoznak, és hogy ezeknek a családi adókedvezménye hogyan alakul.
Tisztelt Ház! Azt hiszem, hogy ezt a vitát egyszer s mindenkorra le lehetne zárni azzal, hogy nem fogunk ebben dűlőre jutni. Mi továbbra is úgy gondoljuk, hogy a családi kedvezmény - legyen az családi pótlék, adókedvezmény, bármi egyéb - a gyereknek jár, és a gyereket nem lehet azért büntetni, mert a szülője nem talál munkát, vagy nem akar munkát találni. Nem büntetünk gyereket azért, hogy mit csinál a szülője. Az Úr megtorolhatta az atyák vétkét hatod- s hetedíziglen, mi ezt nem tehetjük meg, tisztelt Ház.
Végezetül, Varga képviselő úr azt kérdezte, hol volt a kulturális minisztérium, amikor az áfaemeléssel kapcsolatos szabályokat berakta ebbe a törvénytervezetbe a Pénzügyminisztérium. Én azt kérdezem, hol volt a Fidesz vezette kultuszminisztérium akkor, amikor az előző kormány elmulasztott derogációt kérni az európai uniós tárgyalásokon ezekre a tételekre.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi