LASZTOVICZA JENŐ

Full text search

LASZTOVICZA JENŐ
LASZTOVICZA JENŐ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Az elhangzottak alapján is meg a törvény ismerete alapján és azon könyvelők, adószakértők, akik évtizedek óta gyakorolják ezt a szakmát, véleménye alapján úgy tudom megítélni ezt a csomagot, ahogy az SZDSZ-nek volt az elmúlt időszakban egy szlogenje, hogy a kész átverés show.
(14.40)
Úgy gondolom, ez játék a magyar emberekkel, nagyon durva és rossz játék. Önök azt mondják, hogy itt milyen adócsökkentések vannak, milyen béremelések lesznek. Lehet, hogy lesznek bizonyos fizetési kategóriák, amelyeknél minimálisan több pénz kerül majd a borítékba vagy a számlára, de az eddigi tapasztalatok is azt mutatják, hogy azok az ígéretek, amelyek a száz napra vonatkoztak, nemigen teljesültek.
Sokan vagyunk olyanok, akiknek a családjában vannak pedagógusok, vannak egészségügyi dolgozók, és elég komoly kritika éri az önök béremelési megoldását. Nem arról szól a történet, hogy nem örülnek ennek a pénznek: örülnek - csak nem ezt ígérték! Én úgy gondolom, amiről itt önök is beszélnek, ez is csak mind egy ígérethalmaz, hiszen ha nőnek is minimálisan a bérek, ezek a bérek annyit érnek, hogy mit tudnak belőle vásárolni és mennyit tudnak belőle vásárolni.
Ahogy a vezérszónokok elmondták, bizonyos termékeknél, szolgáltatásoknál elég komoly áfanövekmény lép be, illetve a következő évben elég komoly áram-, gáz- és egyéb szolgáltatás áremelésére lehet számítani, ami eleve jelentősen drágítja az alapvető termékek árát is. Én nem tudom elképzelni, hogy a következő évben 5 százalékon vagy akörül lehetne tartani az inflációt. Ha pedig ez így lesz, akkor biztos, hogy azok a borítékba került forintok kevesebbet fognak érni a boltban, és ez a kész átverés ebben az egész csomagban!
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi