TÓTH ANDRÁS

Full text search

TÓTH ANDRÁS
TÓTH ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Elnézést kérek Pásztohy képviselő úrtól, hogy nem tud még a pulpitusra járulni, de már akkor elhatároztam, hogy élek ezzel a lehetőséggel, amikor az államtitkár úr előterjesztését hallottam, és annak az első öt percében körülbelül tucatnyiszor hangzott el az a szó, hogy "átlagos".
Az államtitkár úr egy elképzelt, átlagos keresetű dolgozó példáján keresztül próbálta bemutatni a parlamentnek és az ország széles nyilvánosságának, hogy milyen nagyszerű ez a beterjesztett adócsomag. A kérdés számomra csak az, hogy létezik-e ilyen átlagos, illetve, ha létezik, hány ilyen átlagos adózó ebben az országban.
Megtaláljuk ezt az átlagos adózót ebben a tájékoztató anyagban, ahol a különböző modellek úgy számolnak, hogy 7,4 százalékos bruttó keresetnövekedés. Van-e átlagos, amikor azt halljuk, hogy az úgy tevődik össze, hogy reálszféra 3 százalék, a költségvetési szféra pedig 17 százalék. Nincs átlagos modell.
Vajon tudunk-e érvelni az átlagos adózó példájával azok felé, akik a reálszférában a jövő évi 3 százalékos bruttó keresetnövekedés következtében nettó reálkereset-csökkenést fognak elérni? Tudunk-e érvelni ezzel a közszférában, ahol az is előfordulhat, hogy januárban kevesebb lesz a nettó keresete a borítékban vagy a bankszámláján a közalkalmazottnak, mint decemberben? Tudunk-e érvelni a vállalkozásoknál, azoknál a vállalkozásoknál, ahol nincs lehetőség adójóváírásra? Tudunk-e érvelni az átlagos modellel a gyermekes családok esetében akkor, amikor az ő adó-jóváírási lehetőségeiket beszűkítjük? Tudunk-e érvelni az átlagos kategóriával azoknál, ahol a járulékplafon megemelése következtében jelentős tehernövekedés fog bekövetkezni a következő évben? És vajon az átlagos adózó fizet-e illetéket, van-e gépkocsija, gépjármű-fenntartási költségei növekednek-e a következő években?
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi