TÓTH ANDRÁS

Full text search

TÓTH ANDRÁS
TÓTH ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Szabó Zoltán képviselő úr gondolatai késztettek arra, hogy ismét jelentkezzek. Kicsit visszautalnék Kuncze Gábor képviselő úr vezérszónoklatára, aki a magánnyugdíjpénztárak kapcsán öngondoskodásról beszélt. Azzal indokolta a 6 százalékosról 8 százalékos kulcsra való emelést, hogy ezzel egyfajta öngondoskodásra adunk lehetőséget, hogy majdan egy nyugdíjat biztosítson a dolgozó saját maga számára.
Számomra az is kérdés, hogy nem tekinthető-e öngondoskodásnak a családokról való gondoskodás; több mint öngondoskodás. Amikor a családi kedvezményeket elemezzük, szerintem célszerű lenne hasonló gondolatmenetet követnie Kuncze Gábor úrnak is, amikor azt mondja, hogy a családi adókedvezményeket meg kellene őrizni, sőt fokozni kellene, hagyjuk ott kedvezmény formájában azt az összeget, amely a családok számára a gyermekneveléshez való hozzájárulást minél nagyobb hányadban biztosítaná.
Kedves Szabó Zoltán képviselő úr, hogy mégis a hozzászólására utaljak, lesz itt valamikor egy 20 százalékos családipótlék-növelés majdan visszamenőlegesen, ha ezt elfogadja a parlament. Kérdezem én, az a havi gyermekenként ezer-néhányszáz forintos tétel mennyit jelent. Kétségtelenül jelent többlettámogatást azok számára, akik eddig nem voltak abban a helyzetben, hogy az adókedvezménnyel éljenek. De ezzel párhuzamosan, hogy a következő évi adórendszerben már nem nyílik lehetőség arra, hogy a családi adókedvezménnyel olyan mértékben éljenek, nem bővíthető ennek a köre, hogy a családok éljenek ezzel a kedvezménnyel, ezzel párhuzamosan milyen összegeket veszünk el ezektől a családoktól, milyen lehetőséget veszünk el, ezek nincsenek arányban, úgy gondolom. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi