PÁSZTOHY ANDRÁS

Full text search

PÁSZTOHY ANDRÁS
PÁSZTOHY ANDRÁS, a mezőgazdasági bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága szeptember 30-ai ülésén tárgyalta az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló T/946. számú törvényjavaslatot, majd azt rövid vita után 12 támogató szavazattal és 8 ellenszavazattal általános vitára alkalmasnak tartotta.
A támogatók egyetértettek a törvény céljával, nevezetesen azzal, hogy maga a törvény elsősorban a kisméretű, a 15 millió forintot meg nem haladó árbevételt elérő vállalkozások számára egy egyszerűbb adminisztrációt biztosítson, és köztehermérséklést is eredményezzen.
Elhangzott, hogy ezt az adónemet elsősorban nem a mezőgazdasági vállalkozások fogják választani, de mégis igen nagy jelentőséggel bír vidéken, a kistelepüléseken is, lévén, hogy a mezőgazdasági bizottság nemcsak a mezőgazdaság kérdéseivel, hanem a vidékfejlesztéssel, a vidék kérdéseivel is foglalkozik. Tapasztaltuk, hogy régóta jogosan várják elsősorban a szolgáltatásban érdekelt vállalkozók, hogy csökkenjenek az adóterhek, és egyszerűbbé váljon az adminisztráció. Mindez egyébként jól látszik a törvénytervezetből is.
A törvény alkalmazása az adómorálra is jótékony hatással lehet, hiszen a vállalkozó nem érdekelt, vagy legalábbis nem annyira érdekelt, mondjuk, a számlaadás elmulasztásában. Főként a vidéki falvakban van nagy jelentősége az alkalmazásának, mint említettem, a szolgáltatásban.
(15.10)
A viszonylag egyszerű alkalmazás miatt a hozzáadott értékkel bíró vállalkozások számára vélhetően kedvező hatással bír, és sokan fogják választani.
Végezetül: a rövid vita után a bizottság többségi véleménnyel általános vitára alkalmasnak ítéli a törvénytervezetet.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi