DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES

Full text search

DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES
DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES (Fidesz): Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Köszönöm szépen a szót. Azoknak az ellenzéki képviselőtársaimnak a véleményét szeretném erősíteni, akik azt mondják, hogy ezt a hulladékgazdálkodási tervről szóló országgyűlési határozatot ne szavazza meg a Ház, és nagyon bízom benne, hogy budapesti kormánypárti képviselőink sem fogják megszavazni, úgy Hegyi Gyula úr is és Hajdu úr is, mert ha önök fölcsapják többek között a terv 35. oldalát mint Budapestért felelős politikusok, azt a négy mondatot találják, hogy fővárosi hulladékhasznosítási mű rekonstrukciója. Az egész anyagra a következő mondat a legjellemezőbb: "Az ország egyetlen települési hulladékégetője évek óta húzódó korszerűsítése." Miniszter asszony nem vette észre, hogy ennek a mondatnak se alanya, se állítmánya nincsen, de mondjuk, értelmetlenségében úgy azért megáll.
A következő mondat még megdöbbentőbb: "Ennek megvalósítását a lehető leghamarabb, de legkésőbb az új hulladékégetésről szóló rendelet adta határidőig, 2005. január 1-jéig el kell végezni." Ez egy óhaj, egy szép sóhaj, hogy végre történjen valami Budapesten, a fővárosban, annak ellenére, hogy Demszky Gábor úr már évek óta a rekonstrukciót szabotálja.
De amit ezután jegyez a miniszter asszony aláírásával, az a megdöbbentő: "Amennyiben a korszerűsítés nem történik meg, a főváros elégetett hulladékainak más ártalmatlanítási megoldást kell találni."
Hihetetlen, hogy három mondat szól Budapestről, és a harmadik mondat arról szól, hogy már megadom a felmentést az alól, hogy ha a rekonstrukció megvalósul, akkor jó, ha nem valósul meg, az is jó. (Dr. Kis Zoltán: Nagy tévedés, testvér!) Tehát, Demszky úr, azt csinálsz, amit akarsz, úgy teszed tönkre a fővárost hulladékégető oldaláról, ahogy akarod.
Kérem szépen, szerelmes levélben nem szokták így (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a hűtlen hitvest mentegetni, mint ahogy Kóródi Mária most előre felmentést ad Demszky Gábornak a semmittevés alól. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi