DR. KÓRÓDI MÁRIA

Full text search

DR. KÓRÓDI MÁRIA
DR. KÓRÓDI MÁRIA környezetvédelmi és vízügyi miniszter: Köszönöm. Én is csak egyetlen dolgot szeretnék megerősíteni, hogy az országos tervet a nemzeti környezetvédelmi program részeként a parlament fogadja majd el. A kormány a regionális és a települési tervek tartalmi követelményeit határozza meg, annak nincs jogszabályi alapja, hogy az Országgyűlésnek tegyen ilyen előírást.
Tisztelt Képviselő Urak! Azt szeretném ismételten kérni, amit többen itt a kormánypárti sorokból elmondtak, hogy azokat a normákat, amelyeket saját magukkal szemben elfogadhatónak tartottak, majd előállítottak egy olyan helyzetet, amelyben nem volt igazán idő és lehetőség arra, hogy mindent újra átgondolva, újrafogalmazva megtegyünk, ezért azoknak a normáknak a jelentős részét valóban elfogadtuk, és ugyanazt ugyanazzal a címmel terjesztjük elő, ahogy ezt az önök kormánya megtette, akkor ezen a kérdésen tovább vitatkozni valójában nincs értelme.
Nekem is az a véleményem, ahogy az eredeti felszólalásomat, az expozémat is kezdtem, hogy nemcsak az Unió miatt, de saját magunk miatt is már önöknek el kellett volna készíteni ezt a tervet azért, mert nagyon nagy lemaradást kell bepótolnunk, és minden év időveszteség. A 2000. évi költségvetésben, ami két évre szólt, hol voltak azok az összegek, amiket önöknek arra kellett volna fordítani, hogy ezek a folyamatok elinduljanak? Nem voltak ott! Nem voltak jelen ezek az összegek, és önök most azon a kérdésen, amin valójában az múlhat, hogy az országjelentésben... - és itt nem az Uniónak az a része az érdekes, hogy mit mondanak, hanem az, hogy el tudunk-e indulni, meg tudjuk-e határozni az irányvonalat, ezen a részen önök itt azokat a kérdéseket teszik fel nekem, amiket saját maguk már ugyanúgy megfogalmaztak, ahogy most olvashatnak.
Azt gondolom, ez meglehetősen érdekes, mindenesetre egy olyan típusú magatartás, ami megérdemli, hogy majd a vita végén hosszabb módon is választ adjunk arra, hogy amikor önök itt hozzászólnak, mennyiben vannak ellentmondásban azokkal a dolgokkal, amiket kormányként tettek, amiket itt saját maguk elmondanak ahhoz képest, amit egyébként a következő mondatban a következő képviselő ugyanitt, ugyanúgy az önök részéről elmond.
Köszönöm a figyelmüket. És jelzem, hogy valóban nem kívánok a következő időben ilyen módon válaszokat adni, azt gondolom, hogy a miniszternek lesz lehetősége az általános vita végén és a vita lezárásakor is részletesen választ adni önöknek; reményeim szerint ezt szélesebb nyilvánosság előtt meg tudom adni majd. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi