DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Meglepve hallgattam Csáky András képviselő úr hozzászólását. Örültem volna, ha az egészségügyről szóló, a lakosság egészségi állapotával kapcsolatos jövőképet ismerjük meg, hiszen a "Merre tart Magyarország" címszó - azt gondolom, érdemes lett volna összevetni azt, hogy milyen elképzelésünk van arról, hogy milyen lesz az emberek egészsége 2005-ben, 2007-ben, 2010-ben, hogyan akarunk ezen a területen csatlakozni az Európai Unióhoz.
Ehelyett hallhattunk konkrét intézkedésekről, a konkrét intézkedések kritikáiról. Én nem szeretném ezt tételesen cáfolni, csak két-három ügyet nagyon röviden hadd említsek meg. A népegészségügyi programmal kapcsolatos országgyűlési határozatot a képviselő úr is volt szíves megszavazni, sőt együttesen döntöttünk arról, hogy a Johan Béla népegészségügyi program az egészség évtizede címen folytatódik, ideértve a szűrési programot is. Tájékoztatom a nézőket és a tisztelt Házat, hogy folytatódik ez a program is. Zavart az okozott, hogy az előző kormányzat ehhez nem biztosított elég fedezetet, és most kell tulajdonképpen összeszedni az idei akciókhoz a további forrásokat, de megnyugtatom önt azzal kapcsolatban, hogy 2003-ban ezt a fedezetet biztosítani fogjuk.
És akkor a gyógyszerkasszáról hadd mondjak annyit, tisztelt képviselő úr, hogy a birtokunkban vannak azok a dokumentumok, amelyek azt igazolják, hogy az akkori pénzügyminiszter úr is kritizálta ezt a felelőtlenül megkötött megállapodást. A megállapodás végrehajtásának a fedezetét önök nem biztosították - nekünk kellett ezt biztosítani. Csodálkozom, hogy a gyártók (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) profitérdekeit védi, képviselő úr, és nem szól arról, hogy idén nem nőtt a lakosság terhe a társadalombiztosítás által támogatott körben. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi