ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Köszönöm, elnök úr, a szót. Tudom, hogy az MDF-frakciónak nagyon kevés az ideje, és ezt kellőképpen szeretném kihasználni. Elhangzott a miniszter úr és az államtitkár úr részéről is, hogy merre tart az ország. Talán nem általánosságokat kellett volna megfogalmazni, államtitkár úr, hanem valóban azt, hogy öt-tíz éves távlatban ennek az országnak merre kell tartania.
Szeretném hasonlóképpen Csillag miniszter úrnak is mondani, hiszen az expozéjában tulajdonképpen az ellenzéki oldalt próbálta meg kellőképpen kioktatni: számomra rettentő fontos lett volna, ha Magyarország adott esetben a szolgáltatóiparát nem privatizálja tovább, sőt mi több, az eddig privatizált szolgáltatói szektort megpróbálja valami úton-módon visszaszerezni, hiszen ez nagymértékben befolyásolja Magyarország gazdasági életét, sőt mi több, az állampolgárokra is nagyon kemény hatással van.
Nagyon fontos lett volna az is, hogy a kis- és középvállalkozások támogatási rendszere hogy fog alakulni. Nagyon fontos lett volna, és bízom benne, hogy Baráth Etele képviselőtársam a hozzászólásában majd a régiók kérdéséről fog beszélni, hiszen ezek a legfontosabb kérdések az uniós csatlakozással kapcsolatban, tulajdonképpen az ország jövőjével kapcsolatban ezek a legfontosabb kérdések.
Elvárható lett volna, hogy öt-tíz éves távlatban valóban megfogalmazódjon, hogy ez az ország vagy egyáltalán a mai kormány mit képzel annak érdekében, hogy a magyar társadalom az uniós csatlakozással kapcsolatban mire várhat, mire számíthat; és abból esetleg milyen eredményességgel tud olyan lépéseket végrehajtani, amelyek kapcsán a magyar társadalom nem vesztesként kerül be az Európai Unióba, hanem adott esetben egyfajta nyertesként is be tud kerülni.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi