DR. GEDEI JÓZSEF

Full text search

DR. GEDEI JÓZSEF
DR. GEDEI JÓZSEF (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Az időközben eltávozott képviselőtársam, Kosztolányi képviselő úr használta többek között azokat a fogalmakat, amelyek a szülői-gyermeki viszonyra, a szülő tanítására vonatkoztak. Nekem el kell itt mondani, hogy nagyon sok mindenben, mint ahogy általában a gyermek, nem ért egyet a szülőjével, ilyen volt emlékezetem szerint az a szülői tanítás, hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Én erre akkor úgy replikáztam, hogy van egy olyan mondás, ha megdobnak kővel, akkor dobd vissza kenyérrel. Ennek szellemében azt tudom ígérni Kosztolányi képviselőtársamnak, ha a legközelebbi alkalommal felszólal, nem fogom félbeszakítani, nem fogok közbeszólni, sőt a korát sem fogom majd emlegetni. Ennyit a stílusról.
A tartalmi résszel kapcsolatban, azt hiszem, itt valami félreértés lehet, ugyanis én a forradalom végpontjaként feltételes szerkezetet használtam, és most is tartom, hogy Nagy Imrének, a forradalom miniszterelnökének mártírhalála a forradalom végpontjaként értelmezhető. Nem vagyok történész, mint ahogy Kosztolányi képviselőtársam sem, azt hiszem, hogy döntsék el a történészek, de azt hiszem, hogy ez a nézet ugyanúgy megfér a többi mellett, mint ahogy a képviselőtársaim hozzászólása.
Azt gondolom, hogy Mécs Imre talán a leghitelesebb hozzászóló volt a mai napon, én így zárszóként az ő szavait szeretném idézni. Ő úgy szólt, hogy ezt a jogi normát egy-két szóval kiegészítve elfogadhatóvá lehet tenni mindenki számára. Ennek szellemében javaslom a képviselőtársaimnak, hogy támogassák ezt a jogi normát.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi