BALOGH JÓZSEF

Full text search

BALOGH JÓZSEF
BALOGH JÓZSEF (MSZP): Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A Győrött, a vizek, folyók városában nemrég lezajlott rekord méretű árvíz számos tapasztalattal szolgált. Az egyik az, hogy a 10-15 évvel ezelőtt kiépített új árvédelmi művek olyan erősek és jók voltak, hogy szinte csak turisztikai látványosságként jelentek meg a nyilvánosság előtt, ugyanakkor a 30-40 évvel ezelőtt épült védművek bizony kiegészítő munkálatokra szorultak, illetve Győr fölött 40-50 kilométerre ezeknek a hiánya súlyos helyzetet idézett elő. Ennek alapján látható, hogy Győrött és környékén a Nagy-Duna visszaduzzasztásából adódnak a problémák, különösen akkor, ha egybeesik a Rába, a Rábca vagy éppen a kicsit távolabb lévő Lajta árvizével. Éppen ezért szükségesnek tartjuk az árvízvédelmi munkák folytatását Győrött és környékén.
A másik dolog, ami az idén kevésbé kapott sajtónyilvánosságot, de látható volt, hogy rettenetes nagy volt a szárazság, a Szigetközből sok esetben eltűntek a vizek, lényegesen leesett a talajvízszint.
Ennek a két problémának az együttes megoldásával kapcsolatban szeretnék kérdést intézni a tisztelt államtitkár úrhoz, hozzáteszem, hogy dr. Medgyasszay László MDF-es képviselőtársammal egyeztetetten. A kérdésünk tehát a következő: tervezi-e a tisztelt minisztérium (Derültség az MDF soraiból.) - ilyen is van egyébként -, hogy az árvédelemmel összefüggésben elhatározott munkákat össze kívánja-e kapcsolni a vízszint stabilizálását szolgáló művek építésével? - ami egyébként jelen esetben árvízi kapuként is szolgálna, mind a szárazság, a vízhiány, mind pedig a rekord magasságú árvíz ellen védené a Szigetközt, a környékét és természetesen Győr városát.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi