DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Elnök úr, köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! Itt többféle kérdés keveredik. Egyfelől keveredik egy valós igazságtételi, kárpótlási probléma a jog lehetőségeivel, és természetesen keveredik itt bizonyos értelemben ez az egész problémakör a politikával.
A képviselő úr azt kérdezi, hogy a lehetséges utak közül valamelyik járható-e. Ilyen konkrét kérdésre azt a konkrét választ tudom adni, hogy a lehetséges utak valamelyike járható. A lehetséges utak közül azonban az, amit ön javasolt, semmiképpen nem járható, hogy tehát a minisztérium amolyan szabadcsapatok módjára randalírozzon különböző szövetkezeteknél, és ott politikai nyomást gyakoroljon az emberekre. Még azon az alapon sem fogjuk ezt megtenni… - hozzáteszem, egy minisztériumnak nem az a dolga, hogy győzködjön különböző vállalkozásokat valamilyen megoldás választásában, hanem az, hogy a megfelelő jogszabályokat előkészítse -, nos, adott esetben én úgy gondolom, hogy az az inszinuáció, amit ön alkalmaz, hogy tehát a szövetkezeteknél esetleg valamiféle korábbi pártállami kötődések és egyebek túlélése folytán hátha valami, úgymond, kimutyizható… Szóval, én megértem, hogy ez az ön logikájába belefér - a mi logikánkba nem.
A méltányossági eljárás tekintetében pedig a következőt tudom mondani: valóban készül és folyamatban van, tárcaegyeztetési folyamatban van az, hogy miként tudjuk az eddigi szövetkezeti üzletrészrendezéseken túl még fennmaradt problémákat rendezni. Itt szeretnénk valamiféle méltányosságot gyakorolni, de a méltányosság - való igaz - egy adott körre fog vonatkozni, nem pedig egyes esetekre. Következésképpen azok a szövetkezetek, amelyek valamilyen döntést hoztak már korábban saját maguk sorsát illetően, hogy ezek esetleg a későbbiekben rossznak bizonyultak, erről őszintén szólva, valamennyien azt mondhatjuk, hogy nem tehetünk. De mégis, azok, akik ennek a kárvallottjai voltak, valamilyen kárpótlást fognak kapni. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi