DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A nyár végi időszak évről évre egyre több honfitársunknak okoz igen keserű napokat, közismert, hogy egyre inkább növekszik az országban az allergiás betegek száma, és ezek között is a parlagfűre, pollenre allergiások száma. El lehet gondolkozni azon is, hogy az idegenforgalmi bevételek csökkenése milyen módon függ össze azzal a ténnyel, hogy Európának ennek a térségében Magyarország az egyik ilyen legfertőzöttebb ország ebben a tekintetben. Tény és való, hogy törvény írja elő, hogy az egészségre káros növények irtása a tulajdonosok számára kötelező, és elég borsos tételek, 10 ezertől 1 millió forintig állnak rendelkezésre a hatóság számára, hogy érvényt szerezzen a törvénynek. Azonban nagyon jól tudjuk, hogy ez sok eredményt nem hozott.
(12.50)
Úgy gondolom, a legjobb példa a példamutatás; sokkal jobb, mintha szigorú törvényekkel próbálnánk az állampolgárokat rávenni arra, hogy környezetüket ebből a szempontból is tisztán tartsák.
Kérdezem az államtitkár urat, hogy mikor utazott utoljára vasúton. Hisz’ ha vasútra ülünk, és az országban utazunk, akkor a parlagfű-színtenyészet hihetetlenül szép példáit láthatjuk a MÁV-állomásokon, a MÁV vasútvonalai mellett a partokon. Tudom, hogy nem lehet ezt most számon kérni a kormánytól, csak szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy nagyon jó lenne, ha az állami vállalatok is a saját területükön körülnéznének, és nagyon jó lenne, ha (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) példát mutatnának az állampolgároknak.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi