DR. CSAPODY MIKLÓS

Full text search

DR. CSAPODY MIKLÓS
DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A tűzijáték az ünnepi alkalmak csúcspontját jelentette régóta, akik készítették és akiknek szólt, azok mind örültek neki, nem pedig zavarta őket pihenésükben. Választókörzetemben azonban - sajnos már többéves megszokás szerint - az elmúlt nyáron egyre többen panaszkodtak az esti, éjszakai órák nyugalmát rendszeresen megzavaró tűzijátékokra. A Gellérthegyen lakók visszatérően panaszolják azóta is a különféle magántűzijátékokat, a petárdalövöldözést. Ezek a durrogtatások lehet, hogy önkormányzati és rendőrségi hozzájárulással - azóta természetesen utánanéztem: igen -, ám az érintett lakosság előzetes tájékoztatása nélkül, meglehetősen ötletszerűen zajlottak.
Természetesen - különösen a nyári idegenforgalmi szezonban - vannak a XI. kerületben is olyan ünnepélyes alkalmak, magam is részt vettem számos ilyenen, amelyek során - lehetőség szerint persze ritkán - tűzijátékra sor kerülhet. A nagy számú fogadóórás panaszokból azonban úgy ítélem meg, hogy a tűzijáték-rendezés a Gellérthegyen és környékén mára egyfajta újgazdag divattá fajult, minden tekintet nélkül a vele járó kellemetlenségek elszenvedőire.
Az ügyben már megkerestem kerületünk rendőrkapitányát - válasza a birtokomban van, korrekt és eligazító -, most azonban a Belügyminisztériumot és az államtitkár urat kérdezem: az újonnan meghonosodott tűzijátékdivat - amely persze társadalmi jelenség, és nem belügyi, rendőri kérdés - szabályozására alkalmasnak tartják-e a fennálló rendelkezéseket? Ha alkalmasnak, úgy tisztelettel kérem, hogy a Belügyminisztérium szerezzen érvényt az előírásoknak; ha pedig nem, úgy azt kérem, hogy tegyenek lépéseket a szabályozások megszigorítására.
Figyelemmel várom válaszát. Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi