DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az In-Forrás, amit ha magyarra fordítunk, akkor talán belső forrásnak lehetne nevezni, ez a belső forrás biztosan hozott enyhülést néhány kiválasztottnak. Hogy ezt az enyhülést milyen módon és milyen mértékben hozta, ezt a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságon folytatott nyomozás van hivatva tisztázni.
A közhasznú társasággal közhasznú céljai megoldására a Miniszterelnöki Hivatal kötött szerződéseket, és ennek alapján utalta át azokat az összegeket, amelyeket az interpellációban a képviselő úr említett. Jellemző ezekre a szerződésekre, amelyeket egy hivatalnál, egy költségvetési szervnél a pénzügyi feladatokkal foglalkozó tisztviselőknek is ellenjegyezni kell, mielőtt a teljesítés megtörténik, hogy ezek a szerződések a következő szöveget tartalmazzák: az ellenjegyzés utasításra történt. Azt hiszem, hogy aki minisztériumban, közigazgatási szervnél dolgozott, tudja, hogy mit jelent egy ilyen típusú ellenjegyzés.
A szakmai munkára jellemző talán az, hogy a kht. vezetője - és annak a kht.-nak a vezetője -, amely informatikai célokra jött létre, egy praktizáló nőgyógyász volt. (Derültség a kormánypárti padsorokban.) Nyilvánvalóan a maga területén egy kiváló szakember, de nehezen tudom elképzelni, hogy egy informatikai célra létrehozott közhasznú társaságnak ne találtak volna informatikai kérdésekben járatos vezetőt.
A működésre ugyancsak néhány példát tudok hozni. Vannak olyan tanulmánymegrendelések, amelyeknél a tanulmány maga, amelyet produkálni kellett volna a másik félnek, nem lelhető fel - a kiegyenlített számla igen.
(10.40)
Van olyan is ezen tanulmányok között, amit 60 millió forintért rendelt meg a kht., és szállította is a vállalkozó, illetőleg a megbízott, amire az FVM korábbi közigazgatási államtitkára gyakorlatilag azt írta rá, hogy használhatatlan. (Derültség a kormánypártok soraiban.)
Tehát ilyen tevékenység folyt az In-Forrás Kht.-nál, ezért született az a döntés, hogy egyrészt az ügyvezetőt, másrészt a felügyelőbizottságot le kell váltani, új személyeket kell kinevezni a helyükre, és minden valószínűség szerint ezt az In-Forrás Kht.-t meg kell szüntetni. Ennek a folyamatnak az elején tartunk, mint ahogy a nyomozás is még egy olyan stádiumban van, hogy konkrét eredményeket e tekintetben közölni nem tudunk.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi