DR. NÉMETH IMRE

Full text search

DR. NÉMETH IMRE
DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Úgy gondolom, hogy az elhangzott kérdést először a saját kormányának kellett volna feltennie, mégpedig olyan értelemben, hogy az év elején életbe lépett jogszabályból önök mennyit hajtottak végre az év első öt hónapjában. Gondolom, a kérdés egyértelmű: nulla hektárt. Tehát önökhöz képest nincs elmaradásunk.
A kétéves költségvetést önök alkották, és természetesen ebben meg kellett volna teremteni a rendeletekhez, a törvényekhez, a feladatokhoz a költségvetési fedezetet. Ezt nem tették meg, pénzt nem rendeltek melléje.
Az év első két hónapjában eddig a földhivatalokhoz 240 ezer részarány-tulajdonos kérelme érkezett meg, 82 ezer földrészlet 1,2 millió hektár területére jelentettek be igényt.
Ön is fölmérheti ennek a nagyságrendjét, hogy milyen jelentős pénzösszeget igényel a földhivataloknak, hogy ezt végre tudják hajtani. A mi megítélésünk szerint ez 7-8 milliárd forintba kerül.
Tisztelt Képviselő Úr! A földhivatalok rendkívül leterheltek, a földhasználati nyilvántartás és bizonyos elmaradások leküzdése is hihetetlenül nagy feladat számukra. Ennek ellenére mi azon az állásponton vagyunk, hogy jogos és szükségszerű, hogy azok a földterületek, azon aranykorona-fedezetek, amelyek a művelni akaró, tehát a gazdálkodó embereknek a tevékenységét segítik, legyenek kimérve először és mindenekelőtt, és természetesen minden jogos igényt szeretnénk kielégíteni, de felhívom a figyelmét, hogy teljesen irracionális olyan földterületek állami pénzen való kimérése, amikor az első szántás után ki fogják dobálni a karókat. Semmivel nem tudják magasabb értéken eladni vagy haszonbérbe adni ezeket a területeket. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Tehát az önök intézkedését még racionalizálni is kell. (Kékkői Zoltán közbeszólása.)
Kérem a válaszom elfogadását.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi