NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A szocialista árokbetemetők mostanában nem sokat könyökölnek a szerszámnyeleken. Újra és újra marokra fogják a lapátot, s - nem éppen rendeltetésszerűen - lesújtanak vele. Most éppen a kistérségi megbízottakra. Az MSZP-SZDSZ-kormány a már megtapasztalt példátlan tisztogatást ezzel kiterjesztette a még államilag elérhető legalsóbb szintre is.
A két éve működő megbízottak folyamatos képzéseken vettek részt, kiépítették kapcsolataikat az önkormányzatokkal, vállalkozókkal, civil szervezetekkel. Jelentős szerepet vállaltak a kistérségi gazdaságfejlesztési programok kidolgozásában. Pályázatok sorát vitték sikerre. És most lecserélték őket, mert kellett a hely másoknak: az árokbetemetőknek. A pályáztatási színjátékot követően területfejlesztési szakemberré váltak az MSZP-s képviselőjelöltek, egykori MSZP-s és SZDSZ-es képviselők, az MSZP helyi lapjának főszerkesztője, fotósa, MSZP-s országgyűlési képviselő felesége, MSZP internetes oldalainak szerkesztői, MSZP országrészgyűlés szervezői, megyei közgyűlés MSZP-s tagjai, MSZP-s országgyűlési képviselő kampányfőnöke, MSZP-s polgármesterjelöltek, MSZP-s kampányfőnök-helyettes, MSZP-s elnök fia, lánya, MSZP-s országgyűlési képviselő titkárnője, MSZP megyei szervezője, MSZP megyei irodavezetője, plakátragasztója.
(12.30)
A végén még kiderül, hogy Werber úr területfejlesztési tudományra is oktatta őket a kampány során.
Ahogy ismertté váltak a nevek, úgy erősödtek országszerte a felháborodás hangjai: kistérségi társulások, polgármesterek pártállástól függetlenül tiltakoztak a döntések ellen. Önök most arra a dimenzióra is kiterjesztették az agresszív pártpolitikát, ahol az eddig nem jelent meg. Ha önök nem akarják ezzel mérgezni a kistérségeket, ha tényleg komolyan gondolják az árkok betemetését (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), akkor visszavonják döntésüket, és a pályázatokat tisztán szakmai alapon, korrekt módon felülbírálják.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi