DR. RÁKOS TIBOR

Full text search

DR. RÁKOS TIBOR
DR. RÁKOS TIBOR (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Én Bőhm András vezérszónoki észrevételeihez szeretnék néhány szót hozzászólni, teszem ezt úgy, hogy úriemberek között elvárható, ha személyes vitát kezdeményeznek, akkor legyenek itt. Mivel ő sajnos már elhagyta az üléstermet és így úgymond személyes véleményünket nem tudjuk ütköztetni, ezért csak az álláspontomat mondanám el azokkal az észrevételekkel szemben, és megfogalmaznám az ellentétes véleményemet, amiket ő állított.
Az egyik, amit ő hangsúlyosan szóba hozott, az volt, hogy egy modern jobboldali párttól egy új költségvetési politikát várt, amely progresszív és más szemléletű. Azt hiszem, hogy az előző kormány, a jobboldali kormány bebizonyította azt, hogy jó költségvetési politikát jó gazdaságpolitikával lehet létrehozni. A jó gazdaságpolitika alapelve pedig az volt, hogy a gazdaság szereplőinél igyekezett minél több forrást hagyni, ezt tette úgy - már most egyre kevesebben emlékeznek arra -, hogy a 39 százalékos tb-járulékot 29 százalékra csökkentette, ami lehetővé tette azt, hogy a gazdaság szereplőinél maradjon százmilliárd forint, amelyet ők a leghatékonyabban tudtak felhasználni, hiszen a versenyképességüket figyelembe véve tudtak növekedni. Természetesen ebben benne volt az is, amit önök oly sokszor számon kérnek rajtunk, hogy miért nem juttattuk el ezeket a forrásokat a munkavállalói rétegek felé is egy gazdasági növekedés állapotában, hiszen jól látható volt a korábbi évek bérnövekményeiből, hogy bizony a gazdaság szereplői felmérve azt, hogy a gazdasági sikerességük kulcskérdése, hogy a saját dolgozóik jól működjenek, ebből kifolyólag a bérnövekmények is ugyanoda kerültek vissza, és megfelelő módon szolgálták a munkavállalók érdekeit. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Még egy észrevételem lett volna, és elnézést… (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.) - majd újra bejelentkezem.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi