KELETI GYÖRGY

Full text search

KELETI GYÖRGY
KELETI GYÖRGY, a honvédelmi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az Országgyűlés honvédelmi bizottsága szeptember 11-én tárgyalta meg az érintett törvényjavaslatot, illetve hallgatta meg az Állami Számvevőszék tájékoztatóját. Természetesen a bizottság elsősorban a költségvetés beszámolójának a honvédelemre vonatkozó részével foglalkozott. Azt is el kell mondani, hogy túl nagy vita nem alakult ki, viszont egy-két problémára fény derült.
A bizottsági ülésen elhangzott például, hogy a honvédelmi tárca tavaly 5427 beosztást szüntetett meg, és ezért 90 milliárd forintnyi végkielégítést fizetett ki. Ez az összeg azonban nem külön feladatként, külön pénzként jelentkezett a tárcánál, hanem a honvédelmi költségekből kellett kigazdálkodni, ellentétben a többi tárcával, és többek között ennek tudható be, hogy bizonyos fejlesztési feladatok elmaradtak, hiszen év közben át kellett rendezni a költségvetés felhasználását.
Azt gondolom, hogy ez a mostani beszámoló nagy tanulsággal szolgálhat az elkövetkező évek számára; a bizottsági ülésen is ez hangzott el. S olyan ritka pillanatnak lehettünk tanúi, amikor szavazásra került sor a bizottságban, hogy a 17 jelen lévő képviselő 17 igennel, tehát egyhangúlag elfogadta a törvényjavaslatot, általános vitára alkalmasnak találta. Ritka pillanat, amikor a honvédelmi bizottságban ilyen egyhangú álláspont alakul ki. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi