KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tekintettel arra, hogy most a személyemet érintette Őry Csaba megszólalása, ezért úgy gondolom, hogy a kétperces reagálás joga megillet. Ha úgy gondolja elnök asszony, hogy megvonja a szót, akkor ezt tudomásul veszem.
Mégis azt kell mondjam, hogy Őry Csaba képviselő úr teljesen megalapozatlanul vádol, ezeket a vádakat visszautasítom. Senki nem helyez egyetlenegy független vizsgálatot végző szervet sem nyomás alá, senki sem ad politikai megrendelést egyetlenegy szervezetnek sem.
Ami pedig a maradék időt illeti, szóba került itt a vezérszónoklatok kapcsán az, hogy milyen pazarló módon gazdálkodott az előző kormányzat az adófizetők pénzével. De nemcsak azzal, képviselőtársaim, hanem a vagyonnal is! És hogy ne érjen megint az a vád bennünket, hogy megalapozatlanul mondjuk azt, amit mondunk, elő kell venni az Állami Számvevőszéknek az ÁPV Rt. 2001. évi működésével kapcsolatos jelentését, és világosan kiderülhet mindenki számára az, hogy például a többségi állami tulajdonú volt állami gazdaságokkal kapcsolatban milyen jogszabálysértéseket, milyen törvénysértéseket követett el például az előző kormányzat. Ez azért lényeges, mert ha megnézik, hogy milyen privatizációs bevétel érkezett a központi költségvetésbe, akkor kiderül, hogy még súlyosabb az a tett, amit akkor elkövettek.
Veres János képviselő úr utalt arra, hogy kik voltak a szereplői, a klientúra hogyan nézett ki ebben a folyamatban. A tizenkét állami cégnél is nyomon lehet követni, hogy bizony, a volt kormányfőnek, az első számú vezetőnek a holdudvarába tartozó emberek hogyan, miképpen jutottak az állami vagyonnak a birtokába. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi